Windows Defender nasıl kapatılır? - Haberler - indir.com

Windows Defender nasıl kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-10 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Windows kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan güvenlik duvarı olan Windows Defender ayarının nasıl kapatılacağını ve Windows defender duvarının ne işe yaradığını bu içeriğimizde anlatmaya çalışacağız. Windows Defender kapatma işlemi oldukça pratik adımlardan geçiyor. Windows tarafından geliştirilmiş olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan Windows Defender, kullanmaktan birçok kullanıcı memnun değil. Defenter bir casus yazılım koruma programı olurken, bilgisayarı korumak için yeterli gelmediği sebebiyle Windows defenter ayarını kullanıcılar kapatmak istiyor. Gelin şimdi Windows Defender nasıl kapatılır detaylıca bakalım.

Windows Defender kapatma işlemi oldukça basit diyebiliriz. Windows Defender ayarını devre dışı bırakmadan önce bilgisayarınıza bir antivirüs programı yüklediğinizden emin olun. Öyle ki Windows Defender devre dışı bırakma işlemi sonrasında bilgisayarınız tamamen korumasız olacaktır. Bu noktada onun yerine bir Antivirüs programı kurmanızı öneririz.

Yeni Windows Sanal Masaüstü'nün özelliklerini yayınlandıYeni Windows Sanal Masaüstü'nün özelliklerini yayınlandı

Windows Defender nasıl kapatılır?

  • İlk olarak bilgisayarınızın klavyesinden başlangıç tuşuna basın yada Görev Çubuğu bölümden başlangıç yerine basarak Başlangıç menüsünü açın.
  • Dişli çark simgesine sahip Ayarlar butonuna basarak Ayarlar menüsünü açın.
  • Gelen seçeneklerden “Güncelleştirme ve Güvenlik” bölümüne girin.
  • Buradan ekranın sol bölümünde göreceğiniz “Güncelleştirme ve Güvenlik” menüsü yerinden Windows Güvenliği’ne girin.
  • “Koruma Alanları” listesinden “Güvenlik duvarı ve ağ” koruması seçeneğine girin.
  • Gelen ekranda “Etki alanı ağı”,”Özel ağ” ve “Ortak ağ” gibi seçenekler yer alacak.
  • Defender’ı kapatmak istediğiniz ağ profilini seçin ve açın.
  • “Windows Defender Güvenlik Duvarı” başlığı altında bir ayarlama işareti bulunacak.
  • Ayarlama işaretini kapalı konuma getirin.
  • Ayar değişikliğinin uygulanması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.
  • Windows Defender kapatma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Yukarıdaki adımları gerçekleştirdiğiniz zaman Windows Defender ayarınızı kolay bir şekilde devre dışı bırakmış olacaksınız. Defender kapandığı zaman bilgisayarınıza dışarıdan gelecek olan virüs ve casus yazılımlarına karşı tehdide açık olacaktır. Bu noktada Windows Defender seçeneğini kapattıktan sonra Antivirüs programı yüklemeniz gerekmektedir.

Windows Defender nedir?

Windows tarafından geliştirilerek kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan bir güvenlik duvarı ve programıdır. Windows Vista, 7, 8, 10 ve 10 Pro sürümlerinde dahili olarak yüklü bir şekilde gelen Windows Defender, gelen tehditleri yok etmez. Ancak saptayarak kullanıcılara bildirir ve sorun kaldırılana kadar ise karantina altına alır.

Windows Defender tek başına yetiyor mu?

Windows Defender programını tek kullanmak için çeşitli faktörler bulunuyor. Ücretsiz olması ve tehdit algılama, ebeveyn denetimi ve güvenlik duvarı koruma gibi çeşitli iyi yönleri de bulunuyor. Diğer casus koruma programlarına karşı ise çeşitli eksileri de bulunuyor. İnternet tarayıcılarına güvenlik özelliklerinini eklenmesi, gerçek zamanlı korumanın yetersiz kalması ve kullanışsız arayüzü ile VPN gibi hizmetlerinin de olmaması olumsuz noktalarından birisi diyebiliriz. Diğer yandan şifre yöneticisi hizmetinin bulunmaması, yeterli güncelleme alamaması gibi kötü yönler Windows Defender’da yer alıyor. Bu noktada tek başına yeterli olmadığını ve bir virüs programı kullanmanızı öneririz.


Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır?Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır?
Microsoft’tan Windows 10X açıklamasıMicrosoft’tan Windows 10X açıklaması

PAYLAŞ