Windows Bilgisayara MacOS Sistemi Nasıl Kurulur? - Haberler - indir.com

Windows Bilgisayara MacOS Sistemi Nasıl Kurulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-16 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Mac cihaz kullanıcıları arasındaysanız ve donanımın ihtiyaçlarınızı karşılamadığını düşünüyorsanız ya da aynı zamanda çok daha uygun fiyata Mac sahibi olmak isterseniz MacOS tam size göre bir sistem sunacak. Teknoloji devi Apple, kullanıcılarına kullanım kolaylığı ve kararlılığı yaşatmak adına öne sürdüğü işletim sistemi MacOS, resmi olarak şu  an için sadece Mac cihazlarda kullanılıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda bir çok kullanıcı Mac sahibi olmak istemesine rağmen fiyatlardan oldukça şikayetçi. Bununla beraber donanımsal yetersizlikte bir çok kullanıcı Windows cihazlara yöneliyor. MacOS sistemini deneyimlemek için illa Mac sahibi olmanıza gerek yok. Kısıtlı da olsa, MacOS sistemini deneyebilirsiniz. Sahip olduğunuz bilgisayar Hckintosh adı verilen işlemi gerçekleştirecek yeterli donanıma sahipse MacOS sistemini kısıtlı bir şekilde deneyebilirsiniz. 

Sistemi denemeden önce ilk olarak sahip olduğunuz bilgisayarın MacOS ile uyumlu olup olup olmadığını öğrenin. MacOS sistemini denemek için ilk kural bilgisayarınızın Intel işletim sistemine sahip olmasıdır. İşlemci kullanımı açısından bugüne kadar AMD yerine Intel'i tercih eden MacOS sadece Intel işlemci sisteminde çalışıyor. Donanımsal açıdan uyumluluğa dikkat etmeniz gereken en önemli gereksinimler ise; işlemci, ekran kartı, anakart ve eğer kullanmayı düşünüyorsanız Wi-Fi kartıdır. 

macOS Mojave'de büyük güvenlik açığı; bütün parolalar tehlikede!macOS Mojave'de büyük güvenlik açığı; bütün parolalar tehlikede!

Apple dışında MacOS ile uyumluluk durumları

MacOS ile uyumlu olan dizüstü bilgisayar tarafında işlemler biraz daha değişiklik gösteriyor. Hackintosh yöntemi doğrultusunda MacOS yüklenilen dizüstü bilgisayar sayısı oldukça kısıtlı. Sahip olduğunuz Intel işletim sistemli cihazın MacOS'a uyumlu olduğunu öğrenmek adına bilgisayarın model kodunu Google üzerinden aratarak sahip olduğunuz cihazın uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda eğer uyumlu ise hangi donanımsal durumların çalışmayacağı hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Bu işlemleri tamamladığınız taktirde bilgisayarınıza MacOS sistemini kurmaya yönelik hareket etmeye devam edeceksiniz. Bilgisayar piyasasında yer alan dizüstü bilgisayar kullanıcıları tarafından Hackintosh için en uyumlu olan bilgisayar modellerinin bir kaçı şu şekilde;

- ASUS ROG G752VS-XS74K OC Edition

- ASUS ROG STRIX GL753VD-DS71

- DELL XPS9360-7727GLD-PUS

- ASUS Zenbook UX303UB

- ACER Predator 17

Burada yer alan bilgisayarların fiyatı oldukça pahalı olsa bile bu durum karşısında yapılacak her hangi bir şey maalesef bulunmuyor. MacOS sistemini herhangi bilgisayara kurmak adına ilk olarak çekirdek MacOS dosyasını Apple üzerinden indirmeniz gerekiyor. Bunun tek bir yolu vardır, o da; Mac bilgisayar üzerinden indirmek. Bunun için illa Mac'e sahip olmanıza gerek yoktur. Farklı bir Mac üzerinden indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra MacOS Mojave'yi indirin. İkinci adım olarak ise, UniBeast kullanarak boot edilebilir bir USB disk oluşturun.Bu kısımda ise UnıBeast adlı programdan yardım alacaksınız. Bunun ardından ise yönlendirmeleri takip ederek BIOS ayarlamalarını halledin. Ayarlama işlemleri tamamlandığında ise, MacOS Mojave'yi bilgisayarınıza kurun. Kurulum sonrası yapılması gereken önerileri takip edin ve işleminizi tamamlayın. MacOS ile cihazınızı çok daha verimli bir hale getirecek ve kullanım derecesini artıracaksınız. 


Apple macOS Majove Yayınlandı, İşte Tüm YeniliklerApple macOS Majove Yayınlandı, İşte Tüm Yenilikler
macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 GüncellemesimacOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi
MacOS Majove İle Gelen 7 Gizli ÖzellikMacOS Majove İle Gelen 7 Gizli Özellik

PAYLAŞ