Windows 95'in arayüzü bir yazılımcı tarafından Windows 10 için tema haline getirildi - Haberler - indir.com

Windows 95'in arayüzü bir yazılımcı tarafından Windows 10 için tema haline getirildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 22:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Windows 10'un modern arayüzünü beğenmeyen bir geliştirici, özel bir tema üzerinde çalışmalar yapıyor. Bu tema, Windows 10 işletim sisteminin arayüzünü, Windows 95'in retro arayüz modeli ile değiştiriyor. Bahsettiğimiz temanın en dikkat çeken yanı ise Windows 95'in seslerini de kullanabiliyor olması.

ABD merkezli teknolojinin dev ismi Micrososft'un, bilgisayar kullanıcılarına sunduğu son ve en güncel işletim sistemi olan Windows 10. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu Windows 10 kullanıyor. Fakat bu çoğunluğun içinde son sürüm olan işletim sistemini hala benimseyememiş olan kullanıcılar fazlasıyla mevcut. Hatta söz konusu bu durum, kısa süre önce desteğini kestiği Windows 7'den Windows 10'a geçiş sırasında görüldü. Kullanıcılar, bütün risklere rağmen Windows 7 kullanımından vazgeçmiyorlar.

Microsoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecekMicrosoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecek

Windows 10, modern bir arayüze sahip. Fakat bu modern arayüzü beğenmeyen ve kullanmak istemeyen kullanıcılar da mevcut. Eğer sizler de bu kullanıcılar arasında yer alıyorsanız, bir yazılımcı tarafından geliştirilmiş olan özel bir temayı kullanabilirsiniz. Bu tema Windows 10'u, Windows 95'in retro arayüzüyle kullanmanızı sağlıyor.

Windows 10

Bağımsız bir yazılımcının oluşturmuş olduğu bu özel tema, Reddit üzerinden kullanıcılar ile paylaşıldı. Oluşturulan bu özel temanın şu an tam olarak kullanıma hazır olmadığını belirten yazılımcı, tema üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Kendisinin Windows 10'un hali hazırda kullanıma sunulan temasından hoşlanmadığını belirten Reddit kullanıcısı, her şeye rağmen Windows 95 ve Windows 98'in arayüzünden hoşlandığını ve bu projeye devam edeceğini söylüyor.

Windows 10'da Windows 95'in klasikleşen arayüzünü kullanabileceğiniz bu temanın dikkat çekici yanı, Windows 95'in seslerini de beraberinde getiriyor olması. Yani bu temayı geliştiren bağımsız yazılımcı, yapmakta olduğu çalışmaya gerçeklik kazandırmak istemiş ve Windows 95'in seslerini, oluşturduğu bu yeni temaya eklemiş. Böylece kullanıcılar, Windows 95 arayüzüne tüm gerçekçiliği ile erişebiliyorlar. 

Yazılımcı, bu özel projeyi geliştirebilmek adına WindowBlinds ve SkinStudio isimli uygulamaları kullanmış. Ayrıca Windows 95'in seslerini ve simgelerini de orijinal Windows 95 dosyalarından elde etmiş. Bu temayı kullanmanız halinde Windows 95 arayüzünü tüm orijinalliği ile hissedebileceksiniz.

Bahsettiğimiz bu özel tasarım tema şu an için kullanılamıyor. Fakat geliştirici, temaya dair çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Eğer gelecek zamanda bir sorun çıkmaz ise ya da bir plan değişikliği gerçekleşmez ise Windows 10 işletim sistemini Windows 95 arayüzü ile kullanabileceksiniz.


Microsoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttuMicrosoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttu

PAYLAŞ