Windows 95'i artık uygulama olarak cihazlarınıza indirebileceksiniz - Haberler - indir.com

Windows 95'i artık uygulama olarak cihazlarınıza indirebileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-27 16:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bir geliştirici tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Windows 95 işletim sistemini uygulama olarak bilgisayarınıza indirebileceksiniz.

Sizlerin de bildiği üzere 24 Ağustos Windows 95’in doğum günü idi. 1995 yılında piyasaya ilk defa sürülen Windows 95, o günden bugüne birçok anlamda yenilikleri kullanıcılarına ulaştırmayı başardı. Windows 95’e bugün baktığımız zaman ise bize nostalji seven teknoloji tutkunlarının işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft’un bugüne kadar Apple Watch, Android akıllı saatler ve Xbox One üzerinde çalışmalar gerçekleştirerek bu anlamda uygulamalar sunmaya çalıştı. Ancak bir geliştirici tarafından yapılan çalışmalar sonucunda artık Windows 95 işletim sistemini uygulama olarak akıllı cihazlarınıza indirebileceksiniz.

Windows 95 uygulaması bilgisayarınıza çok kolay bir şekilde yükleniyor

Sorunsuz bir şekilde çalışan ve kullanıcıların bu işletim sistemini sanal olarak deneyimlemesine imkan sunan Windows 95, Slack’te geliştirici olarak çalışan Felix Rieseberg tarafından hazırlandı. GitHub üzerinde yayınlanan eni geliştirilen Windows 95 uygulaması, macOS, Linux gibi işletim sistemlerinde çalıştığı gibi ayrıca Windows 10 üzerinde de çalışıyor. Windows 95 uygulamasını yükleyeceğiniz zaman ise yükleyeceğiniz cihazın işletim sistemine göre 105 MB ile 129 MB arasında değişkenlik gösteren bir boyut özelliğine sahip. Geçmişten günümüze baktığımız zaman GB dolusu alanı göz önüne aldığımız zaman teknoloji anlamında 23 yılda ciddi anlamda yol alındığını bize gösteriyor. Bilgisayarınızı çok kolay bir şekilde yükleyeceğiniz Windows 95 uygulaması, hem çok fazla yer kaplamıyor hem de bilgisayarınızı çok yormadan size nostalji havası yaşatıyor.





PAYLAŞ