Windows 8.1 İçin Yolun Sonu Geldi - Haberler - indir.com

Windows 8.1 İçin Yolun Sonu Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-12 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Microsoft'un çıkartmış olduğu Windows 8, yoğun eleştiriler almış ve bunun üzerine Haziran 2013'te Windows 8.1'in önizleme sürümü Microsoft tarafından yayınlanmıştı. O yıl içerisinde Ekim ayında final sürümü kullanıcılara sunulan Windows 8.1 ile beraber giden başlat menüsü geri dönmüş ve bir süre sonra ise Windows 10 ortaya çıkmıştı. Son olarak Eylül 2017'de yayınlanan verilere göre piyasada yer alan bilgisayarların yüzde 6'lık diliminin Windows 8.1 işletim sistemine sahip olduğu ifade ediliyordu.

Ancak şimdi ise Windows 8.1 sürümü için verilecek olan temel desteğin 9 Ocak 2018 tarihi ile tamamlandığı belli oldu. Bu noktada eğer Windows 8.1 kullanıcıysanız artık Windows 10'a geçiş zamanınız geldi diyebiliriz. Temel desteğin kesildiği bu sürüm sonrasında yakında güvenlik paketlerinin de desteği sonlandırılabilir. Windows 8.1 cihazları için 10 Ocak 2023'e kadar uzatılmış güvenlik onarım destekleri devam edecek. Fakat güvenlik dışında yaşayacağınız sorunlarda Microsoft tarafından bir destek bulamayacaksınız.

Sizlerde en güncel olan Windows 10 işletim sistemine geçiş yaparak hem yeni özelliklerden yararlanabilir hemde güncel bir işletim sistemine sahip olabilirsiniz. Şirketin bir süre önce ücretsiz olarak yükseltilebilir avantajı sunduğu Windows 10'u bilgisayarınıza kurarak güncel deneyimden faydalanabilirsiniz.





PAYLAŞ