Windows 8 Dokunmatik Cihazlar için Firefox Beta Yayınlandı - Haberler - indir.com

Windows 8 Dokunmatik Cihazlar için Firefox Beta Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Yazılım

Modern arayüzü ile gelişmiş özellikleri de beraberinde getiren popüler internet tarayıcısı Firefox'un Windows 8 dokunmatik cihazlar için geliştirilen BETA sürümü yayınlandı.

Mozilla tarafından 2 yıl önce geliştirilme süreci başlayan ve oldukça yavaş bir geliştirilme aşaması geçiren Windows 8 cihazlar için Firefox'un genel beta sürümü geliştiriciler tarafından 'Firefox Metro' olarak adlandırılmıştı. Beta yayını ile birlikte resmi adı da açıklanan tarayıcı 'Firefox for Windows 8 Touch' adıyla kullanıma sunuluyor.

Firefox for Windows 8 Touch Beta

Windows 8 cihazlar üzerindeki dokunmatik özelliğine odaklanan tarayıcı, işletim sisteminin modern arayüzü için optimize edilmiş bir şekilde geldi. Yayınlanan BETA sürümü arayüz tasarımı ve tarayıcı özellikleri bakımından Internet Explorer 11 ile benzer özellikleri de taşıyor. Yerel özelliklerin desteklendiği tarayıcı çoklu parmak hareketlerini desteklemesinin yanı sıra 'Pinch to zoom' ve 'one-touch swipe transitions' gibi özellikleri de kullanıcılara sunmuş durumda. 

Ayrıca Windows 8 işletim sistemindeki modern arayüz üzerinde farklı uygulamaların yan yana kullanılmasını sağlayan 'snap' özelliği de Firefox tarafından desteklenmektedir. Final sürümünün 18 Mart tarihinde yayınlanması beklenen Firefox for Windows 8 Touch'ın beta sürümünü Mozilla web sitesi üzerinden ya da aşağıdaki bağlantıyı kullanarak cihazınıza indirebilir ve herkesten önce dokunmatik tarayıcı deneyimini yaşayabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ