Windows 7 ve Windows 10 neden rakip oldu - Haberler - indir.com

Windows 7 ve Windows 10 neden rakip oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-03 13:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Günümüzün PC işletim sistemleri arasında en çok tercih edilen işletim sistemi olma yolunda ilerleyen Windows 10 , Microsoft' un bu konuda kararlı çalışması ile gelişimine devam ediyor. Ancak şirket geliştirme çalışmalarına devam ederken birçok şirket ve kullanıcı Windows 10' da sürekli güncelleme talep edilmesi ve gereksiz uygulamaların çokluğundan dert yanıyor. Söz konusu işletim sistemi yavaş yavaş gelişimine devam ederken , geçen Nisan ve Haziran aylarındaki gelişme verilerinde %0,18 civarında değer kazandığı görülüyor. Microsoft' un bu küçük  başarıyı elde etmesindeki en büyük sebep ise sisteme getirdiği güncellemelerden dolayıydı. Bununla birlikte Microsoft' un efsanevi işletim sistemlerinden bir tanesi olan Windows 7' nin ise büyümesi Windows 10' a göre oldukça hızlı seyretmekte. Windows 7 kullanan kullanıcılar bu işletim sistemini bırakmıyor ve bu işletim sisteminden memnunlar. Bu göz önüne alındığında verileri söylemek gerekirse Windows 7 bu aralıklarda %41.9' dan %43,03 yükselişle göz doldurdu.

İlk olarak kullanıcılarla buluşmasının üstünden 9 yıl geçmesine karşın  Windows 7 , kendinden ödün vermeden emin adımlarla sadık kullanıcılarıyla yoluna devam ediyor. Windows 7 kullanıma devam ederken güncellemelerin gelmeye devam etmesi de kullanıcıların bu tercihte ısrar etmesinde bir etkene sahip. Windows 7 güncelleme almayı 2020 yılında bırakacağı da göz önüne alınırsa kullanıcı sayısında az da olsa bir düşme meydana gelebilir.

Kullanıcıların Windows 7' yi tercih etmesi ve buna sadık olmasında en büyük etken ise gelişmiş ara yüzü ile birlikte klasik Windows anlayışını terk etmemiş olması idi. Ancak ilk olarak Wİndows 8' in klasikliği bozması ve bugüne kadar devam eden bazı kilit taşları yerinden oynatması ile işler değişti. 2020 yılına kadar Windows 7 ve Windows 10 arasındaki rekabetin ne denli değişeceğini hep birlikte göreceğiz.

 





PAYLAŞ