Windows 7, kullanıcılarına veda ediyor - Haberler - indir.com

Windows 7, kullanıcılarına veda ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 11:34:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Yazılım

Daha önce Windows'un XP sürümü için gerçekleşen olaylar, artık Windows 7 için gerçekleşiyor. Microsoft 11 yaşında olan Windows 7'nin fişini çekmeye hazırlanıyor.

Geri sayım başladı!

Geçtiğimiz ay içinde açıklanan yazılara göre, Windows 7 için yazılım desteği çekilmeye başlandı. Toplamda 400 günlük planla birlikte kullanıcılara yhazılım desteğine devam edecek olan Microsoft, Windows XP'de izlemiş olduğu stratejiyi Windows 7 için de uygulayacak.

Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?

Yıl sonunda Windows 7 liderlikten olabilir

Tahmin ve açıklamalara göre yaklaşık 1.5 yıl sonra Microsoft'un tozlu raflarının arasına girecek olan efsane işletim sistemi, hala binlerce kullanıcıya sahip bir şekilde kullanıcılarını mutlu etmeye devam ediyor. Microsoft kullanıcılarını ısrarla Windows 10'a geçmesi için uyarıyor, böylece ilk somut adımı atarak efsanevi işletim sistemi emekliye ayrılmak için çalışmalarına da başlamış durumda.

Windows 7 ne zaman ayrılıyor?

Bugün firmanın aktarmış olduğu bilgilere göre, 14 Ocak 2020 tarihinin ardından söz konusu işletim sistemi olan Windows 7, artık güncelleme almayı durduracak ve yeni özellik barındıran güncellemeler almayacak. İlk olarak 2009 yılında Windows Vista'nın yerine piyasaya sürülmüş olan işletim sistemi, 11 yaşına basmışken bizlere veda edecek.

Microsoft Windows XP için 2014'ün Nisan ayına kadar destek vermeye devam etmişti. İzlenilen bu strateji üzerinde bir takım farklılıklar yapacak Microsoft, kullanıcılarına sunacağı güncellemelerin sıklığını her geçen ay daha da azaltacak.

Güncellemeler gelse de, yeni özellikler barındırmayacağını da vurgulayan Microsoft, kullanıcıların Windows 10 işletim sistemine geçmelerine bu şekilde ikna edecek. 


Windows 10 Giriş Mesajı Değiştirmek!Windows 10 Giriş Mesajı Değiştirmek!
Windows 10'nun 3D ses özelliğinin kullanımıWindows 10'nun 3D ses özelliğinin kullanımı
Windows 10 Ekim güncellemesi yayınlandı! Yeni güncellemede nasıl yenilikler var?Windows 10 Ekim güncellemesi yayınlandı! Yeni güncellemede nasıl yenilikler var?

PAYLAŞ