Windows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan Uyarı - Haberler - indir.com

Windows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan Uyarı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-21 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Microsoft'dan Windows 7 kullanıcılarına kötü haber geldi. Halen birçok kullanıcı tarafından tercih edilen ve bilgisayarlarında da kurulu olan Windows 7 artık güncellenmeyecek. Microsoft, kullanıcılarına Windows 7'ye güncelleme yapmayacağının haberini verdi. Yeni sezonda Windows 7, işletim sistemine güvenlik güncellemesi artık son buluyor. 

Windows 7 güncellemesi bitiyor

Windows 7 işletim sistemi yaklaşık 10 yıldır hayatımıza ve bilgisayarlarda uzun süre kullanıldı. Windows 7 için Microsoft tarafından verilecek olan güvenlik güncellemesi 14 Ocak 2020 itibariyle son bulacak. Microsoft bu haberi erkenden vererek kullanıcıların mağdur olma durumunun önüne geçiyor. Daha öncede bu konu hakkında çeşitli bilgiler gündemde yerini almıştır. Şimdi tekrar bir hatırlatma yapan Microsoft, kullanıcılarını yeniden konu hakkında bilgilendiriyor. Gözden kaçıran kullanıcılar için bildirimler sürekli olarak bilgisayar üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Windows 7 eski bir işletim sistemi olmasına rağmen son zamanların en çok kullanım rakamına ulaşan işletim sistemleri arasında yerini almayı başarıyor. Fakat Microsoft bu durumdan pek de memnun değil. Windows 10'un çok daha yaygın kullanılması adına Windows 7'nin güvenlik güncellemesini ortadan kaldırarak kullanımların Windows 10''a geçmesini hedefliyor. 

Microsoft’tan sürpriz: Windows 10 hesap makinesini Github'da yayınladıMicrosoft’tan sürpriz: Windows 10 hesap makinesini Github'da yayınladı

Şubat ayında ortaya çıkan verileri değerlendirdiğimiz taktirde Windows 7 işletim sisteminin yüklü olduğu bilgisayar sayısının Windows 10'u geride bıraktığını görüyoruz. Buradan da kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmek konusunda çeşitli zorluklar ile karşılaştığını görebiliriz. Güvenlik güncellemesine 2020 yılı Ocak ayı itibariyle son verecek olan Microsoft, bu işlemi ile kullanıcıları Windows 7'den ayırarak Windows 10'a yönlendirmeye çalıştığı kanısına varabiliriz. Microsoft bu hareket ile kullanıcılarını Windows 7'den koparacak gibi gözüküyor. Son teknolojiler doğrultusunda hazırlanan Windows 10 kullanımının güncellemenin son bulması ile artması bekleniyor. 

Dünyanın teknoloji sektörüne yön veren isimlerden biri olarak yıllardır hayatımızda olan Microsoft konu hakkında ilk kez geçtiğimiz yılın Kasım ayında bir duyuru yapmıştı. Bu uygulama gibi şirket daha önce Windows XP için benzer bir yaptırım uygulamıştı. Güncellemelerin kesilmesi kademeli olarak ilerliyor. İlk olarak Windows XP olarak başlayan bu durum ardından Windows Vista ile devam etmişti. Şimdi de Windows 7 ile karşımıza çıkıyor. Windows 7, 11 yıllık kullanım süresine gelecek yıl veda edecek. 

 


Windows Bilgisayara MacOS Sistemi Nasıl Kurulur?Windows Bilgisayara MacOS Sistemi Nasıl Kurulur?
Windows'ta Oturum Açma Şifresi Nasıl Kaldırılır?Windows'ta Oturum Açma Şifresi Nasıl Kaldırılır?
Microsoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a GeliyorMicrosoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a Geliyor

PAYLAŞ