Windows 7 açık kaynaklı işletim sistemi olabilir - Haberler - indir.com

Windows 7 açık kaynaklı işletim sistemi olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-27 20:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz haftalarda popüler işletim sistemi olan Windows 7 hakkında bazı açıklamalar yapmıştı. Söz konusu açıklamaya göre birçok kişi tarafından tercih edilen bu işletim sisteminin desteği 14 Ocak’tan itibaren kesildi. Birçok kurumsal şirketin tercih ettiği bu eko sistem kolay bir şekilde vazgeçilemiyor. Bu kapsamda birçok ATM cihazı ve endüstriyel otomasyon sistemleri aktif olarak Windows XP kullanmaya devam ediyor. Benzer olarak Windows 7 sistemini tercih eden kurum ve kullanıcı sayısı da bir hayli fazla durumda. Birçok kullanıcı ise alışkanlıktan ötürü Windows 10’a geçiş  yapmamayı tercih ederken, bazı kullanıcılar ise cihaz özelliklerinin yetersiz olmasından ötürü Windows 10’a geçmeyerek Windows 7’de kalmaya devam ediyorlar.

Windows 7 açık kaynak kodlu mu olacak?

Windows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan UyarıWindows 7 Kullanıcılarına, Microsoft'dan Uyarı

Bu nedenlerden dolayı Özgür Yazılım Vakfı Windows 7 işletim sisteminin açık kaynak olması gerektiğine dair açıklamalar yaptı. Microsoft’un Github üzerinden açık kaynak yazılım paylaştığına dikkat çeken söz konusu yetkililer bu kapsamda gerekli başvuruları yapacaklarını da belirtiyor. Windows 7’nin açık kaynak sistemi haline geldiği zaman geliştirilme noktasında daha fazla destek alması bekleniyor. Ayrıca hem güvenlik hem de özellikler anlamında daha iyi şeylerin yapılabileceği ifade ediliyor.

Microsoft, Windows 7 için 10 Ocak 2023 tarihine kadar ücretli destek hizmeti sunacağını açıkladı. Alman hükümeti ise 33.000 bilgisayar için şirkete 886.000 dolar ödedi ve benzer şekilde İrlanda hükümeti de Windows 7 cihazları için yaklaşık 1.2 milyon dolar ödeme gerçekleştirdi.  


Windows 7 için bulunan bir açık ortalığı karıştırdı!Windows 7 için bulunan bir açık ortalığı karıştırdı!
Google Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli olduGoogle Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli oldu

PAYLAŞ