Windows 11'in yeni pencere denetim seçenekleri gözüktü - Haberler - indir.com

Windows 11'in yeni pencere denetim seçenekleri gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft, Windows 11 işletim sistemiyle birlikte yenilenmiş pencere denetimlerini kullanıcılara sunmak için hazırlanıyor.

2025 senesinde Windows 10 desteğini sonlandırması beklenen Microsoft’un Windows 11 işletim sistemi geçtiğimiz günlerde sızdırılmıştı. Bu sızıntıyla birlikte yeni sürümün ne gibi yeniliklerle geleceği de ortaya çıkmıştı. Şirketin 24 Haziran’da tanıtması beklenen Windows 11 ile ilgili meraklı bekleyiş devam ederken gelen son raporla birlikte yeni işletim sisteminin yeni bir özelliği daha ortaya çıktı.

Windows 11 sızdırıldı! İşte ilk detaylarWindows 11 sızdırıldı! İşte ilk detaylar

Şirketin yeni işletim sistemi hakkında sızdırılan ilk sürümünden ortaya çıkan bilgilere göre, Windows 11’in yenilenmiş pencere denetim seçenekleriyle birlikte gelecek. Bildiğiniz gibi Microsoft, Windows 10 ile birlikte Windows Snap adını verdiği bir özelliği kullanıcılarına sunmuştu. Bu özellik sayesinde şirket kullanıcıların fare, klavye ve Snap Assist’i kullanarak masaüstünde açık olan pencereleri yeniden düzenlemelerine olanak sağlıyordu.

Windows 11 için 11 dakikalık video yayınlandı

Şirketin şimdi de Windows 11’le birlikte yenilenmiş pencere denetimlerini kullanıcılara sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Bu sayede kullanıcılar masaüstünde pek çok uygulamayı aynı anda daha rahat bir şekilde kullanabilecekler.

Bu özellik hakkında yayımlanan videoya baktığımızda özelliğin oldukça basit bir çalışma sistemine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Pencere denetimlerine erişmek için kullanıcıların tek yapması gereken, fare imlecini açık olan bir pencerenin büyütme butonunun üzerine getirmek. Bu işlemin ardından kullanıcıların karşısına önceden hazırlanmış olan bazı pencere düzenleri çıkıyor. Kullanıcıların karşısına çıkan bu -pencere denetimi sekmesinden de mevcut pencerenin masaüstünün hangi konumuna ve nasıl bir şekilde taşınacağını seçmek mümkün. Kullanıcılar bu özellik sayesinde masaüstünün birçok bölgesine hakim olabilecekler.

 


Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!
Henüz tanıtılmadan Windows 11 SE ortaya çıktıHenüz tanıtılmadan Windows 11 SE ortaya çıktı

PAYLAŞ