Windows 11'in bir yeni özelliği daha görüntülendi - Haberler - indir.com

Windows 11'in bir yeni özelliği daha görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 16:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 10 işletim sisteminde yeterli bulunmayan çoklu monitör desteği Windows 11 ile birlikte yeni yetenekler kazanıyor.

Microsoft’un iki gün sonra tanıtmayı planladığı yeni versiyon, büyük ihtimalle Windows 11 adını alacak yeni işletim sistemi olacak. Piyasaya kurulum dosyaları sızdırılan ve pek çok özelliği ile açığa çıkan Windows 11 işletim sisteminin çoklu gelişmiş monitör desteği de sunacağı öğrenildi. Sistem ayarları üzerinden yapılan incelemelerde, gelişmiş çoklu monitör desteği ile birlikte iki ya da daha fazla monitör kullanan kullanıcıların büyük bir kolaylık yaşayacağı belirtilirken, mevcut özellikle ilgili önemli detaylar paylaşıldı.

Windows 11 çoklu monitör desteği neler sunacak?

Windows 10 işletim sisteminde monitörlere yönelik kapsamlı bir ayar yapılabilmesi çok mümkün değildi. Özellikle çoklu monitör söz konusu olduğunda kısıtlı bir şekilde destek veren Windows 10 işletim sisteminin aksine Windows 11 işletim sisteminde özel bir ayarlar bölümü bulunuyor. Çoklu monitörler için masaüstü görünümlerinde 6 farklı seçeneğe sahip olan Windows 11, böylece yeni bir ekran takıldığında ya da çıkarıldığında nasıl bir yönetimin istendiğini önceden belirlenmesini sağlıyor.

Kullanıcılar yeni bir ekran taktığında yapacakları özel ekran ayarlarını Windows tarafından hatırlanmasını sağlayabiliyor. Böylece bir sonraki çift ekran kullanımlarında özel olarak ayarlanan ekranlar, otomatik bir şekilde uygulanıyor. Monitörlerin devre dışı kalması halinde de nasıl bir yönetimin istendiğini belirleyebilecek kullanıcılar böylece monitörün eklenmesi ya da çıkarılması halinde herhangi bir ayar yapmaya gerek kalmadan çalışmalarına kaldığı yerden devam edebiliyor.

Windows 10 özellikle masaüstü pencereleri için özel bir destek sunmuyordu. Yeni bir monitör eklendiğinde aynı masaüstünün yansıtılmasını ya da genişletilmesini sağlayarak çoklu ekran deneyimi sunuyordu. Şimdi ise 6 farklı pencere desteği ile kullanıcıların otomatik bir şekilde ekranlarının yapılandırmasını sağlayacak Microsoft, kullanıcıları verimliliği artırarak daha kolay bir kullanım hedefliyor.

Windows 11 için yapılan incelemeler ile birlikte yeni özellikler bir bir ortaya çıkarılıyor Şimdi ise gözler iki gün sonra yapılacak etkinliğe çevrilmiş durumda. Etkinlikte nasıl bir sistemin tanıtılacağı ve sistemin mevcut Windows ekosisteminde nasıl bir etki yapacağı oldukça merak ediliyor.





PAYLAŞ