Windows 11'de Microsoft Edge'den vazgeçmek çok zor! - Haberler - indir.com

Windows 11'de Microsoft Edge'den vazgeçmek çok zor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım şirketi Microsoft’un sahip olduğu en yeni işletim sistemi olan Windows 11 için tepki çeken bir tarayıcı detayı ortaya çıktı. İşletim sistemi dünyasının merakla beklenen sürümü olan Windows 11 için ekim ayı içinde resmi olarak gelmesi bekleniyor. Henüz beta sürümünde olan ve testlerine devam edilen Windows 11 için ortaya çıkanlara göre varsayılan tarayıcıyı değiştirmek oldukça zor olacak. Windows 10’da varsayılan tarayıcıyı istediğiniz zaman tek bir tuşla değiştirmek kolay oluyordu. Ancak Windows 11’de bu süreç zor bir hal alıyor. Yeni sürümde Microsoft Edge harici tarayıcıya geçildiği zaman ekranda bir uyarı çıkacak ve buradan varsayılan tarayıcıyı seçebileceksiniz.

Windows 11’de tarayıcı değiştirmek zor olacak

Steam Deck'e Windows 11 desteği geliyorSteam Deck'e Windows 11 desteği geliyor

Ancak gelen uyarı ekranı yanlışlıkla atlanır ise ayarlara giderek tek tuşla varsayılan tarayıcıyı Chrome olarak seçemiyorsunuz. Windows 11’de ayarlar içinden HTM, HTML, PDF, SHTML, SVG, WEBP, XGT, FTP, http ve HTTPS dosya bağlantı tipleri için tek tek Chrome’un seçilmesi gerekiyor. Microsoft’un böyle basit bir işlemi neden zorlaştırdığı bilinmiyor. Bu durum sadece kullanıcılar değil Mozilla gibi şirketlerden de alınıyor.

Yeni nesil Windows işletim sistemi için geliştirilen PC Health Check App yazılımı geliştirildi. Bu yazılım ile bilgisayarınızın Windows 11 için uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Windows 11 için bilinen detaylar henüz bunlar olurken, resmi olarak yayınlanması ile beraber bu sürüm hakkında daha fazla detayın bilinmesi bekleniyor.


1Password Windows ve MAC İçin Yenileniyor1Password Windows ve MAC İçin Yenileniyor
Windows 11 Yeni Güncellemesiyle Yerleşik Uygulamaları YeniliyorWindows 11 Yeni Güncellemesiyle Yerleşik Uygulamaları Yeniliyor

PAYLAŞ