Windows 11'de kamera zorunlu oluyor - Haberler - indir.com

Windows 11'de kamera zorunlu oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-27 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft Windows 11 ile birlikte kullanıcılara farklı bir zorunluluk getiriyor. 2023 tarihinden itibaren Windows 11 dizüstü bilgisayarlar web kamerasına sahip olmak zorunda.

Microsoft yaptığı Windows 11 tanımının ardından pek çok farklı detay arka arkaya gelmeye başladı. Tanıtım itibarıyla daha yakından incelenmeye başlanan Windows 11 için yapılan yeni resmi açıklamada kamera konusunda farklı bir gereksinimi olduğu görüldü.

Microsoft tarafından resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan işletim sistemi gereksinimlerinde kamera konusunda özel bir şart getirilmiş durumdu. Açıklamaya göre 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Windows 11 işletim sistemi üzerine cihaz geliştirecek olan tüm üreticiler, dizüstü bilgisayarda web kamera kullanmak zorunda olacak. Mevcut zorunluluk üstelik belirli bir kriter de getiriyor.

Microsoft web kamerasında istediği standartları açıkladı

Kullanılacak olan web kamerasının minimum HD desteği sunması gerekiyor. 1280 x 720 çözünürlüğe sahip olması gereken mevcut kameralar, otomatik beyaz dengesi ve otomatik pozlama desteği gibi farkı destekleri de içermek zorunda. Bu bakımdan Microsoft'un Windows 11 ile birlikte üreticilere böyle bir zorunluluk getirmiş olması oldukça dikkat çekici. Şirketin resmi web sayfasında paylaştığı konu ile ilgili raporlar ise şöyle;

 

Şirkete kamera konusunda getirmiş olduğu mevcut kriterler ile neyi hedeflediği henüz bilinmiyor. Özellikle kameralarda düğme olmasını isteyen ve mevcut düğmenin cihazı uyandırma gibi farklı özelliklerini de bulunmasını şart koşan Microsoft, üreticiler için mevcut şartlarıyla üretim planlamalarına kendisini de katıyor. 

Yeni Windows 11 gereksinimleri zorlayabilir!

Windows 11 için açıklanan sistem gereksinimleri ve Microsoft tarafından getirilen özel şartlar, hem kullanıcıları hem de üreticilere bir süre zorlayacak gibi görünüyor. Bugüne kadar mevcut işletim sistemi gereksinimlerinde böylesine kapsamlı bir çalışma yapmayan Microsoft, Windows 11 ile birlikte tüm Windows tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin peşinde. 5G, HDR, Android uygulama gibi pek çok farklı alanda destek verecek olan Microsoft, sistemin tam performansı çalışabilmesi adına özel gereksinimleriyle ön plana çıkıyor. 

Microsoft tarafından yapılan bu açıklamalar sonrasında üreticilerin duruma nasıl yaklaşacağı da merak ediliyor. Microsoft sektörde beklemediği tepkiler de alabilir.





PAYLAŞ