Windows 11'de en sevilen özellik yumuşak köşeler oldu - Haberler - indir.com

Windows 11'de en sevilen özellik yumuşak köşeler oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-06 18:00:12
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Windows 11'in en beğenilen özellikleri kullanıcıların oylaması sonucunda ortaya çıktı. Windows 11'in tasarımsal olarak en iyi yenilikleri belli oldu. 

Windows 11'in en beğenilen özellikleri kullanıcıların oy vermesi sayesinde ortaya çıktı. Bilindiği üzere teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft Windows 11 adlı yeni bir işletim sistemini geçtiğimiz haftalar içerisinde tanıtımını yaptı. Windows Dev Center tarafından yapılan oylamalarına göre pencereler için yuvarlatılmış olan köşeler, Windows 11 yeniden tasarımının en iyi parçası olarak belirlendi. 24 Haziran 2021 tarihinde Windows 11 adlı işletim sisteminin de tanıtımı yapıldı. Microsoft'un bu yeni işletim sistemi, yeni tasarım ve pek çok heyecan verici özellik ile beraber sunulacak. Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan şirketin yeni tasarladığı işletim sistemi, MacOS'e oldukça benzer özelliklere sahiptir. Windows 11'in işletim sistemi arayüzü olarak yeniden tasarlanan bu kısmın en iyi özelliği ise kullanıcılara göre yeni  yuvarlak köşelere sahip olabilir. 

Windows 11 ile gelen heyecan verici 4 yeni özellikWindows 11 ile gelen heyecan verici 4 yeni özellik

Windows 11'de en beğenilen özelliği belli oldu

Windows Dev Center'ın Twitter hesabı üzerinden yapılan bir anket sonucunda tasarımsal özellikler adeta yarıştı. Windows Dev hesabı, çeşitli kullanıcı arayüzü yeniliklerinin pek çok oylamada birbirine karşı karıya getirildi. Kazananın bir sonraki tura geçirdi ve sonunda final bir eleme aşaması gerçekleştirildi. 

Uygulamaların daha kolay ve daha rahat bir şekilde çoklu görev yapmasına izin vermek adına yenilenen ve ek kontrollere karşı pencereler için yeni yuvarlar köşeler finale kalmasında etkili oldu. Kullanıcılar tarafından verilen oylar sonucunda ise anketin kazananı ise yuvarlatılmış köşeler olarak belirtildi. Oyların %54'ünü alarak yuvarlatılmış köşeler zirveye çıktı. Pencereler, iletişim kutuları ve menülerin yuvarlatılmış köşeleri, Windows 11'deki en iyi arayüz değişikliklerini bulma yarışmasının oldukça yüzeysel bir kazananı  gibi görülebilir, fakat işletim sisteminin genel görünümü üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. 

Bunun küçük gözüken değişikliklerden biri olduğunu düşünüyorsanız fakat Windows'un genel olarak çok daha modern bir işletim sistemi (veya aslında daha fazla Mac benzeri) gibi görünmesini sağlamak adına hayal edilenden daha büyük bir etki elde edebilir. Bununla beraber yuvarlak görünümü sevmeyen bazı kullanıcılar vardır. Fakat herhangi bir UI değişikliğinden olduğu gibi her zaman tasarımı beğenmeyenlerde olabilir. Yarışmanın ikincisi olarak hızlı kontroller de çok pratik bir UI iyileştirmesi ve görüldüğü üzere Windows 11'de oldukça şık bir şekilde tasarlanmıştır. Çoklu görev için somut bir sonuç sunan ve genel olarak birden fazla uygulamayı rahat bir şekilde kullanmaya yarayan hızlı kontrollerin de %46'lık bir oya sahip olması şaşırtıcı değildir. 


Desteklenmeyen Sistemlerde Hileli Windows 11 Kullanımları EngellenecekDesteklenmeyen Sistemlerde Hileli Windows 11 Kullanımları Engellenecek
Windows 11 developer sürümü için ilk beta sürümünü yayınladı             Windows 11 developer sürümü için ilk beta sürümünü yayınladı             
Microsoft Windows 11’e Gelen Ağır Eleştirileri Siliyor!Microsoft Windows 11’e Gelen Ağır Eleştirileri Siliyor!

PAYLAŞ