Windows 11'de Bluetooth Nasıl Açılır, Bağlantı Nasıl Kurulur? - Haberler - indir.com

Windows 11'de Bluetooth Nasıl Açılır, Bağlantı Nasıl Kurulur?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-25 08:00:18
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows 11, yeni bir işletim sistemi olduğundan dolayı kullanıcılar tüm işlevlerin ve uygulamaların nasıl çalıştığını bilemeyebilmektedir. Windows 11’de Bluetooth kullanmak isteyen kullanıcılar, aşağıdaki adımları takip ederek kolay bir şekilde Bluetooth’u yönetebilmektedir.

Windows 11'de Bluetooth Kullanımı

Windows 11 işletim sisteminde herhangi bir ayar değişikliği yapılmadığı takdirde Bluetooth varsayılan olarak açık konumda yer almaktadır. Bu bakımdan kullanıcılar kolay bir şekilde eşleme yaparak bilgisayarlarına diğer cihazlardan ulaşabilmektedir. Ancak Bluetooth ile ilgili daha kapsamlı yönetim ve ayarlamaların yapılması gerekiyorsa, Windows 11 eylem merkezine erişilmesi gerekmektedir.  Eylem Merkezi'ni açmak için Win+A klavye kısayolunu kullanabilirsiniz.

Eylem merkezi açıldığında Bluetooth da dahil olmak üzere tüm eylemlere erişebilirsiniz.  Açmak (veya Kapatmak) için Bluetooth geçiş düğmesine tıklayabilirsiniz.

Bluetooth için bir diğer seçenek ise ayarlar uygulaması olmaktadır. Win+I klavye kısayoluyla Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra Bluetooth ve Cihazlar sekmesi altında yer alan Bluetooth ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Bluetooth’u açmak ve kapatmak için eylem merkezi daha kolay bir yöntem olurken, Bluetooth ile ilgili daha kapsamlı ayarların yapılması gerektiğinde ayarlar üzerinden işlem yapılması uygun olmaktadır.





PAYLAŞ