Windows 11'de Başlat Menüsü Nasıl Sola Taşınır? - Haberler - indir.com

Windows 11'de Başlat Menüsü Nasıl Sola Taşınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-26 09:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte başlat menüsünü ortaya taşıyan Microsoft, bugüne kadarki tüm işletim sistemlerine göre büyük bir farkı da kullanıma sundu. Ancak Windows 11 işletim sisteminde mevcut değişikliğe alışamayan ya da yeni ortalanmış kullanımı istemeyen kullanıcılar başlat menüsünü sol tarafa taşıyarak kullanma şansına sahiptir. Diğer sistem uygulamaları ile birlikte görev çubuğunun ortasında yer almaya başlayan başlat, kullanıcı deneyimini tamamen değiştiriyor. Ancak Microsoft bu konuda radikal bir karar almadığı gibi eski şekilde başlat menüsünü kullanmak isteyenler için de ayarlar üzerinden gerekli desteği sunuyor.

Windows 11'de Başlat Menüsü Nasıl Sola Taşınır?

Windows 11'de en sevilen özellik yumuşak köşeler olduWindows 11'de en sevilen özellik yumuşak köşeler oldu

Windows 11 işletim sistemini kullanan kullanıcıların başlat menüsünü farklı şekilde konumlandırabilmesi adına resmi olarak destek alabilmesi mümkün. Bu işlemlerin yapılabilmesi adına öncelikle görev çubuğunun üzerine sağ tıklanması ve açılacak olan menüden görev çubuğu ayarlarının seçilmesi gerekir. Açılacak yeni pencerede görev çubuğuna bağlı olarak yapılabilecek pek çok farklı işlem yer almaktadır. Bu bölümde görev çubuğu davranışları altında yer alan hizalama seçeneğinden sol seçimi yapılması yeterli olmaktadır. Böylece görev çubuğu hizalaması ortada olmayacak ve sola yaslanacaktır.

Başlat düğmesi, menüsü, sabitlenmiş uygulamalar ve diğer tüm özellikler sola yaslanmış bir şekilde görüntülenmeye başlayacağından dolayı Windows 11 öncesindeki işletim sistemlerinde olduğu gibi standart bir kullanım imkanı da sağlanmaktadır. Kolay bir şekilde yapılabilecek bu değişiklikler ile birlikte standart özelliğe kavuşacak olan başlat menüsü, kullanıcıların ortalanmış başlat menüsüne alışmasına da gerek bırakmaz.

Windows 11 işletim sisteminde yer alan başlat menüsü ile büyük bir benzerlik taşıyan Windows 10 başlat menüsü, daha önceden görünüm ve özellikleriyle Windows 11 başlat menüsüne taşınabiliyordu. Kayıt defteri üzerinden yapılan birkaç işlem ile birlikte yapılabilen bu adımlar son güncelleme ile birlikte Microsoft tarafından engellendi ve sistemden kaldırıldı. Ancak sola yaslama ayarlarının yapılması ile birlikte kullanıcıların Windows 11 işletim sistemindeki başlat menüsünü kullanması yeni sistemde de başlat üzerinden sorun yaşanmasını önlemektedir. Birkaç görünüm ve ayar değişikliği dışında genel olarak başlat menüsü kullanımı Windows 11 ve Windows 10 işletim sistemlerinde aynıdır.



PAYLAŞ