Windows 11 yüklemeniz tehlikeli olabilir - Haberler - indir.com

Windows 11 yüklemeniz tehlikeli olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-17 12:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Resmi olarak duyulmamış olsa da Windows işletim sisteminin yeni sürümü olarak piyasada yer almaya başlayan Windows 11 için uzmanlardan uyarı geldi.

Microsoft, 24 Haziran tarihinde bugüne kadarki en önemli lansmanlarından birisine imza atacak. Yapılacak tanıtımlarda,Windows işletim sistemi için planlanan kapsamlı değişiklikler kullanıcılara sunulacak. Ancak tanıtım öncesi gündemde yer alan pek çok haberde Windows 11 adı ile yeni bir işletim sisteminin tanıtılacağı belirtildi. Pek çok görselin sızdırıldığı işletim sistemi için üstelik kurulum yapılabilecek özel sürümlere de yer verildi. Yaşanan bu durum,tüm dünyada kısa süre içerisinde büyük bir popülerlik kazansa da uzmanlardan güvenlik konusundaki uyarı gecikmedi.

Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!

“Sızan Windows 11 yapısını kurmayın”

Değişiklikleri test etmek ve yeni işletim sistemini hemen denemek isteyen kullanıcılar piyasada yer alan Windows 11 kurulum dosyalarını edinerek bilgisayarlarında denemeye başladı. Uzmanlar ise mevcut durumun ortaya çıkardığı iki farklı riske dikkat çekiyor.

Şu anda bitmemiş ve kararsız bir sürüm olarak piyasada yer alan Windows 11 kurulum dosyaları, gayriresmi olduğu gibi pek çok farklı hataya neden olabilecek durumda. Bu bakımdan kullanıcıların güvenliği ve stabil bir işletim sistemi olmadığı için Windows 11'den şu an için uzak durması öneriliyor.

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılarda dikkat çekilen bir diğer durum ise güvenlik. Şu anda Windows 11 indirmek için resmi olarak Microsoft'tan herhangi bir şekilde destek alamayacak kullanıcılar, çeşitli kaynaklarda yer alan dosyaları kullanmak zorunda. Ancak bilgisayar korsanları, kimlik avcıları mevcut işletim sistemi üzerinden pek çok mağduriyet yaratabilir.

Microsoft tarafından henüz resmi bir şekilde açıklanmayan yeni sürümün yepyeni bir işletim sistemi olup olmayacağı dahi bilinmiyor. Bu bakımdan uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda mevcut işletim sistemi için öngörülen riskler detaylı bir şekilde açıklanırken, kullanıcıların da belirli bir süre boyunca bu sistemi denemekten kaçınması gerektiği özellikle vurgulanıyor.

Windows 10 desteği kesilmeyecek

Microsoft tarafından piyasaya sunulan en iyi deneyime sahip Windows 10 işletim sistemi, yeni bir işletim sistemi çıksa dahi kullanılmaya devam edecek. Şirketin en az 2025 yılına kadar Windows işletim Sistemi için destek vereceği kendi sitesinde dahi net bir şekilde belirtiliyor. Bu bakımdan kullanıcılar yeni sürüm için güvenli versiyon duyurulana kadar Windows 10 işletim sistemi yada daha alt işletim sistemlerini kullanmaya devam etmeli.



PAYLAŞ