Windows 11 tanıtıldı! İşte öne çıkan detaylar  - Haberler - indir.com

Windows 11 tanıtıldı! İşte öne çıkan detaylar 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dün Türkiye saati ile 17.00’da başlayan Microsoft etkinliği, Windows 11 tanıtımı ile son buldu. Şirket yeni işletim sistemini resmen tanıttı. 

Microsoft geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklaması ile 24 Haziran'da özel bir tanıtım düzenleyeceğini belirtmişti. Sosyal medya ağları, YouTube ve resmi Microsoft sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanan yeni etkinlik, Windows 11 işletim sisteminin tanıtılması ile noktalandı. Uzun zamandan beri gündemde yer alan Windows 11 fotoğraf, video ve özelliklerine yönelik paylaşılan bilgiler de yapılan resmi tanıtım ile birlikte doğrulanmış oldu. 

Windows 11, önceki sürümlere göre çok daha performanslı!Windows 11, önceki sürümlere göre çok daha performanslı!

Windows 11 işletim sisteminin öne çıkan özellikleri neler?

Windows 11 tanıtımında yeni işletim sisteminin özelliklerini duyuran Microsoft, aynı zamanda kullanıcılara bir müjde verdi. Şirket, Windows 10 işletim sisteminde olduğu gibi Windows 11 işletim sisteminde de ücretsiz yükseltme seçeneğinin olacağını duyurdu. Yeni işletim sistemini denemek isteyen kullanıcılar, işletim sistemi kullanıma sunulduktan sonra ücretsiz bir şekilde Microsoft araçları ile yükseltme yapabilecek.  64 bit CPU, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı gibi gereksinimleri bulunan yeni işletim sistemi, yepyeni bir arayüz, özellikler ve yenilikler ile kullanıcılara sunulacak.

Özellikle daha önceden sızdırılan ekran görüntülerinde başlat menüsünün ortada yer almış olması oldukça dikkat çekmişti. Çoklu ekran desteği gibi pek çok özellik ile kullanıcılara ulaşacak olan Windows 11 daha hızlı bir performans sağlayacak. Kullanıcı arayüzünün yanı sıra çeşitli performans yenilemelerine sahip olan Windows 11, daha önce testleri yapıldığı gibi Windows 10 işletim sistemine göre çok daha hızlı ve stabil çalışacak. 

Windows 11 ne zaman çıkacak?

Şirket Windows 11 çıkış tarihine yönelik net bir bilgi paylaşmadı. Ancak etkinlik sonlarında Windows 11 işletim sürümünün bu yaz tatilinin ardından Windows 10 bilgisayar ve yeni bilgisayarlar için ücretsiz yükseltme seçeneği ile piyasaya sunulacağını söyledi. 

Yapılan tanıtım ile birlikte yeni bir tasarım ve daha gelişmiş özellikler ile donatıldığı görülen Windows 11, şimdiden kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Farklı versiyonları ile piyasaya sunulduktan sonra özellikle Windows 10 işletim sistemine yakın olması nedeniyle kullanıcıların kısa süre içerisinde yükseltme alması bekleniyor. 

İşte 7 dakikada Windows 11’de yer alan özelliklerin aktarıldığı özel çalışma;





PAYLAŞ