Windows 11 tamamen ücretsiz olmayacak! - Haberler - indir.com

Windows 11 tamamen ücretsiz olmayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-06 13:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft, Windows 10'dan, Windows 11'e geçiş sürecinin ücretsiz olacağını belirtmişti. Fakat şirket, ücretsiz güncelleme süresinin kısıtlanabileceğinin belirtilerini aktardı. 

Windows 11 duyurulmasının ardından Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının yeni ürüne ücretsiz olarak yükseltme yapabileceklerinin bilgisi verildi. Fakat bunun için sınırlı bir zaman aralığı söz konusu olacak. 

Windows 11 ile gelecek ilk laptop belli olduWindows 11 ile gelecek ilk laptop belli oldu

Ücretsiz Windows 11 güncellemesi sınırlı olacak

Microsoft tarafından aktarılan bilgiler; "Uygun sistemler için ücretsiz yükseltme konusunda belirli bir bitiş tarihi yoktur. Ancak Microsoft, sonunda ücretsiz güncellemeleri sağlamayı durdurma hakkını saklı tutar. Bitiş tarihi, güncellemenin büyük ölçekte başlatılmasından bir yıl sonrasına kadar gelmeyecek." 

Şirket tarafından yapılan bu resmi açıklama sonrasında endişe etmeye gerek kalmadığını da belirtmek gerekir. Kullanıcıların Windows 11'e ücretsiz olarak yükseltmek için en az bir yılı olacak. Fakat güncelleme farklı bölge ve ülkelerde aşamalı bir şekilde yayınlanacak. Yani, bulundukları bölgelere göre kullanıcılar Windows 11'e daha erken veya daha geç geçiş yapabilirler. Farklı bir şekilde belirtmek gerekirse, kullanıcılar 2022 yılı boyunca kesinlikle Windows 10'dan Windows 11'e ücretsiz geçiş yapabilecekler. Fakat bu olasılığın 2023'te devam edip etmeyeceği hala belli olmayan konular arasındadır.  


Windows 11 için Insider önizleme sürümü yayınlandı    Windows 11 için Insider önizleme sürümü yayınlandı    
Windows 11 sistem gereksinimleri güncellendiWindows 11 sistem gereksinimleri güncellendi
Microsoft Office ürünleri Windows 11 ile yenileniyorMicrosoft Office ürünleri Windows 11 ile yenileniyor

PAYLAŞ