Windows 11 sürümü resmen doğrulandı - Haberler - indir.com

Windows 11 sürümü resmen doğrulandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Windows 11 ile ilgili olan yeni gelişmeleri aktardı. Azure hizmetinin GitHub'daki destek belgesinde güncelleme yapan şirket, söz konusu bu belgede "Windows 11" ibaresini ilave etti. Aynı zamanda Japonya'daki telif hakkı bildirimlerini de Windows 11'e eklediğini resmi olarak doğruladı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un 24 Haziran günü tanıtmak üzere hazırlıklara başladığı yeni işlerim sistemi ile ilgili olarak yeni ve önemli gelişmeleri aktardı. Şirket tüketicilerin uzun bir zamandır tartıştıkları, "Windows 11 olacak mı olmayacak mı?" konusu sonunda resmiyete kavuştu. İki farklı gelişme, Microsoft'un Windows 11 adını resmi olarak doğruladığını gözler önüne seriyor. Microsoft, bundan aylar önce yapmış olduğu açıklama ile beraber Windows 10'dan sonra yeni bir işletim sistemi çıkmayacağını da belirtti. Şirketin aktardığı bilgilere göre Windows 10'dan sonraki dönem içerisinde, Windows 10'un gelişmiş versiyonları olacak. Fakat durum pek de bu şekilde de olmamış ve Microsoft'un planlarında bir takım değişiklikler yapılmış olduğu gözüküyor. Öyle ki Microsoft'un GitHub hesabı ile şirketin Japonya'daki "DMCA", yani Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası ile ilgili bir girişimi, Windows 11'i resmen onaylıyor.

Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!

GitHub'da onaylanan Windows 11 ibaresi geliyor

Microsoft, Azure hizmeti ile ilgili olarak  oluşturduğu destek belgesi içerisinde, Windows 11 ibaresini açıkça geçirmiş oldu. Söz konusu bu belge, muhtemel olarak yanlışlıkla yayınlanmış olacak ki saatler içerisinde de kaldırıldı. Fakat belgenin sızdırılması, Microsoft'un belgeyi kaldırmasını da işlevsiz hale getirdi. Öyle ki söz konusu bu Azure belgesinde Windows 11 resmi olarak doğrulandı. Geçtiğimiz günler içerisinde aktarılan bilgilerde, Microsoft'un Windows 11 ISO'sunu paylaşan internet sitelerinde telif hakkı bildirimi gönderdiğinden söz ediliyor. Şirket, Japonya'da yapmış olduğu girişimlerde, Windows 11'in ISO dosyası için "Henüz yayınlanmamış Windows 11'in sızdırılmış bir kopyası" ibaresini kullanmıştı. İşte bu da Windows 11'in resmen geleceğinin başka bir ispatı olarak gösterildi.


Windows 11 yüklemeniz tehlikeli olabilirWindows 11 yüklemeniz tehlikeli olabilir
Henüz tanıtılmadan Windows 11 SE ortaya çıktıHenüz tanıtılmadan Windows 11 SE ortaya çıktı
Windows 11'in yeni pencere denetim seçenekleri gözüktüWindows 11'in yeni pencere denetim seçenekleri gözüktü

PAYLAŞ