Windows 11 sızdırıldı! İşte ilk detaylar - Haberler - indir.com

Windows 11 sızdırıldı! İşte ilk detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 21:18:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

24 Haziran'da özel bir tanıtım gerçekleştirecek olan Microsoft, Windows'un bir sonraki sürümünü paylaşacak. Ancak yeni duyurulacak sürüm hakkında ilk sızdırmalar yapıldı ve tasarımların Windows 11 olduğu iddia edildi.

Microsoft, Windows işletim sistemine dair ahir yaptığı son açıklamalar ile büyük bir gizem uyandırdı. Windows 10 işletim sistemi için yeni bir sürüm yayınlayacağı kesinlik kazanan Microsoft’un pek çok farklı kaynakta Windows 11 işletim sistemini tanıtacağı öne sürüldü. Şirket bu konuda herhangi bir detay vermekten kaçınsa da paylaşılan son fotoğraflar ve sızdırılan görüntüler, yepyeni bir işletim sisteminin geliştirildiğini net bir şekilde gösteriyor. Üstelik işletim sisteminin yeni versiyonunda sürümlere kadar detaylar paylaşıldı. 

Windows 11 için 11 dakikalık video yayınlandıWindows 11 için 11 dakikalık video yayınlandı

Windows 11 Baidu'da görüldü

İlk olarak Baidu'da paylaşılan görsellerde Windows 10 ile benzer bir şekilde yapılandırılan Windows 11 sürümlerinin görüntüleri paylaşıldı. Açıklamalara göre Windows 11 sürümleri; Home, Pro ve Enterprise olmak üzere üç farklı şekilde piyasada yer alacak. Yeni işletim sistemi ile ilgili paylaşılan görüntüler, daha önce Microsoft tarafından üzerinde yoğun bir şekilde çalışılan Windows 10X işletim sistemi ile büyük bir benzerlik gösteriyor. Şirket mevcut projeyi rafa kaldırdığını duyurmuştu ve mevcut geliştirmeleri Windows işletim sistemine kullanılacağını aktarmıştı. Bu bakımdan Microsoft tarafından bir sonraki sürüm için yapılan çalışmalarda bu projenin kullanılması mümkün görünüyor. Bir diğer anlamda Windows 10X işletim sistemi için geliştirilen ana kabuk, Windows 10 üzerine inşa edilerek yepyeni bir sürüm piyasaya sunulabilir.

Windows 11’de neler olacak?

Yeni versiyonda logoda da ciddi değişiklikler yapan Microsoft, daha simetrik bir logoya işletim sisteminde yer veriyor. İşte Windows 11 olduğu iddia edilen görüntüler ve yeni sürümde dikkat çeken özellikler…

Yeni versiyonda başlat menüsü bugüne kadar olduğu gibi sola yaslanmış bir şekilde yer almayacak ve ortalanmış bir şekilde alt çubukta bulunacak.

Windows arama için yapılan yeni panel ise kişilerin daha gelişmiş özelliklerden yararlanarak arama yapmasına imkan tanıyacak. Üstelik arama bölümünde hesaplama ve Cortana gibi pek çok farklı servise yer verilmiş.

Yeni sürümde dikkat çeken bir diğer yenilik ise dosya yöneticisi. Yeni simgeler bu ekranda ilk bakışta göze çarpıyor. Üstelik Windows işletim sisteminin her alanında uyumlu karanlık mod da es geçilmeyecek detaylar arasında.

Windows için hazırlanan ayarlar panelinde Windows 10 işletim sistemine göre çok ciddi bir değişim görünmüyor.

Widget alanında ise daha fazla seçenek sunmaya başlayacak olan Microsoft, üstelik tasarımlarıyla da yenilikçi.



PAYLAŞ