Windows 11 mi geliyor? - Haberler - indir.com

Windows 11 mi geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-14 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Windows 10 işletim sistemi uzun bir zamandır kullanılıyor. 2015 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Windows 10 işletim sisteminin ardından neyin sunulacağı sık sık gündemde yer alan önemli konulardan biri haline geldi. Birçok yerde Yeni Windows geliyor şeklinde dedikodular çıkmaya başladı. 

Bir süredir gündemde 2 farklı Windows hakkında çeşitli sızıntılar dolaşıyor. Bunlardan biri Windows 10X olurken bir diğer ise Windows 10'a gelecek olan büyük Sun Valley güncellemesidir. 

Windows 10X nedir?

Windows 10X, Microsoft'un herhangi bir cihaz üzerinde çalışmak için tasarlanan Windows 10 versiyonu olurken, bu işletim sistemi ile beraber tüm platformların tek işletim sistemi altında toplanması bekleniyor. İlk olarak Windows 10'un katlanabilir cihazlar yani tabletler veya telefonlar altında efektif bir şekilde çalışan bir versiyonu olacağı düşünülürken, daha sonrasında ise tüm cihazlarda çalışacak daha hafif bir Windows 10 olacağı hakkında haberler gelmeye başladı. 

Sun Valley nedir?

Sun Valley ise esasında bir güncellemedir. Windows 10 işletim sistemine yapılacak olan planlı bir yenilemenin kod adı olarak karşımıza çıkan Sun Valley hakkında birçok kez sızıntı bilgiler ortaya çıktı. Bunların yanı sıra gelecek dönemler içerisinde bir de Windows 10 21H1 güncellemesi gelecek. Söz konusu bu yeni güncellemenin bu bahar aylarında sunulması bekleniyor.

Üçüncü bir "Yeni Windows" daha olabilir mi?

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bazı iddialar ise, Microsoft'un "Gerçekten yeni bir windows" üzerinde çalıştıklarını gösteriyor. Özellikle de Microsoft ürünleriyle ilgili olarak sızıntılarıyla güvenilir kaynak olarak bilinen WalkingCat isimli Twitter kullanıcısı tarafından çok yakın zaman içerisinde yeni bir Windows duyurusu görülebileceği dile getirilirken zamanı hakkında ise herhangi bir netlik yoktur. 

Dahası ise söz konusu bu iddialarda geçen Yeni Windows işletim siteminin neyi temsil ettiği ile ilgili olarak birçok soru işareti bulunuyor olmasıdır. Söz konusu işletim sistemi Windows 10X de olabilir, Sun Valley de. Her ne kadar Windows 10'un farklı şekillerde yaşamına devam edeceği belirtilmiş olsa da, Microsoft'un kararını değiştirmesi, küçük bir ihtimal de olsa söz konusu olabilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ