Windows 11 kurmanıza yardımcı olacak 4 güvenilir sanal makine - Haberler - indir.com

Windows 11 kurmanıza yardımcı olacak 4 güvenilir sanal makine

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-04 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft'un 24 Haziran günü tanıtımını yapacağı yeni işletim sistemi Windows 11'in ISO uzantılı kurulum dosyası bugün içerisinde internette yerini aldı. Bu dosyadan faydalanarak işletim sistemini direk olarak değil, basit bir şekilde program gibi bilgisayarlara yüklemeye yardımcı olacak 4 güvenilir sanal makine yazılımından faydalanabilirsiniz. 

Microsoft daha önce yeni bir Windows sürümünün sunulmayacağına dair yapmış olduğu tüm açıklamaların geride bırakarak geçtiğimiz günler içerisinde 'yeni nesil' işletim sistemi için kesin bir tarih verdi. 24 Haziran günü tanıtımı gerçekleşeceği açıklanan yeni işletim sisteminin Windows 11 adıyla çıkacağı neredeyse kesinleşmişken bugün internet dünyası adeta önemli bir ödüle kavuştu. İşletim sistemine dair detayları heyecanla beklenen şu günler içerisinde Windows 11'in geliştirici sürümüne ait ISO uzantılı bir kurulum dosyası ortaya çıktı. İşletim sistemine dair merak edilen detaylar, şu günlerde Windows 11'in geliştirici sürümüne ait olan ISO uzantılı bir kurulum dosyası ortaya çıktı. Pek çok kişi tarafından indirilen bu dosyayla beraber Windows 11’i de ilk kez canlı olarak ortaya çıkmıştı. Ancak Windows 11'in ISO dosyasını bilgisayarlara yüklemek çeşitli güvenlik riskleri taşıdığı için sanal makineler bu noktada adeta kurtarıcı oldu. 

Windows 11 değil Windows 10X geliyorWindows 11 değil Windows 10X geliyor

Windows 11 kurmanızı sağlayacak 4 güvenilir sanal makine yazılımı

Söz konusu bu yöntemlerden faydalanarak Windows 11'i sisteme yüklemek isterseniz, ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz birkaç sanal makine yazılımı vardır. Bu güvenli yazılımlar aşağıdaki şekildedir. 

VMware Workstation Player

Oracle VM VirtualBox

QEMU

Microsoft Hyper-V

VMware Workstation Player

VMware tarafından tasarlanan Workstation Player, oldukça kolay bir şekilde kurulabilir. Edindiğiniz Windows 11 ISO dosyasını ya da herhangi bir işletim sisteminin ISO dosyasını, bu yazılım içerisinde seçiyor ve bunu bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Depolama alanınızdan Windows 11'e ayırmak istediğiniz alanı seçebiliyor, RAM ve işlemci kullanımı da ayarlayabiliyorsunuz. 

Oracle VM VirtualBox

Dünyanın en popüler sanal makine yazılımları arasında bulunan Oracle VM VirtualBox da sanal makine kurulumu ve yönetimini oldukça basit hale getirmiş durumdadır. VMware’in yazılımı ile aynı şekilde ISO dosyasını seçerek kurulumu tamamlayabilirsiniz. Burada ayırmak istediğini kanalları ayarlayabilirsiniz. 

QEMU

Bir diğer önemli sanal makine yazılımı QEMU, diğer yazılımlara göre daha sade ve basit bir arayüz özelliğine sahiptir. Diğer sanal makine yazılımlarında olduğu gibi QRMU yazılımında da ISO dosyasını kolaylıkla seçerek işletim sisteminin kurulmasını sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde kaynakları ayırmanız da mümkündür. 

Microsoft Hyper-V

Microsoft'un kendi aracı olarak sunulan ve herhangi bir kurulum gerektirmeden direk olarak Windows üzerinden etkinleştirme özelliğine sahip olan Hyper-V de kullanması oldukça basit bir sanal makine yazılımıdır. Hyper-V yazılımı da Windows 11 gibi ISO dosyaları aracılığıyla işletim sistemlerini sisteminize yüklemeye izin verir. 

Yukarıda yer alan sanal makine yazılımları sayesinde, Windows 11'i ISO dosyasını kullanarak çalıştırabilirsiniz. Ancak elbette ki daha gelişmiş bir işlem yapmak için sanal makineler arasında çeşitli farklılıklar ortaya çıkıyor. 


Windows 11 mi geliyor?Windows 11 mi geliyor?
Windows 11 için 11 dakikalık video yayınlandıWindows 11 için 11 dakikalık video yayınlandı
Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!

PAYLAŞ