Windows 11 insan beyninden ilham alıyor - Haberler - indir.com

Windows 11 insan beyninden ilham alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-28 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 için oldukça dikkat çeken gelişmeler yaşanırken yeni bir açıklama teknoloji dünyasında gündem yarattı.

Panos Panay, 24 Haziran tarihinde yapılan Windows 11 işletim sistemi tanıtımının ardından pek çok farklı platformda sistem ile ilgili merak edilenleri yanıtlamaya başladı. Microsoft Baş Ürünler Sorumlusu olarak çalışan ve Windows 11 tanıtımında etkin bir şekilde ön planda yer alan Panos Panay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarının yanı sıra katıldığı etkinlikler ve verdiği röportajla ile Windows 11 in gündemde kalmasını başarıyor. Yapılan son açıklamalarda ise yeni bir kullanıcı deneyiminin sunulabilmesi adına Windows 11’in çok özel bir şekilde geliştirildiği belirtildi.

Windows 11 tanıtıldı! İşte öne çıkan detaylar Windows 11 tanıtıldı! İşte öne çıkan detaylar 

"Windows 11 geliştirirken insan beyni kullanıldı”

Panos Panay tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, Windows 11’in tasarım aşamalarında insanların beyin aktivitesinden faydalanıldığı belirtildi. Böyle bir değişime gidilmesinin en önemli nedeni ise kullanıcılara yeni ve kusursuz bir deneyim sunabilmek.

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte tasarım anlamında tamamen yenilenen Windows serisi, kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanacak. Tasarım anlamında işini şansa bırakmak istemeyen Microsoft’un farklı bir teknik üzerinde çalışması ve insan odaklı bir geliştirme yapması tasarımın benimsenmesini de kolaylaştırabilir. Zira açıklamalara göre pek çok farklı test ve rapor hazırlayarak tasarımın her aşamasında insandan yararlanan Microsoft, böylece çok özel bir çalışmayı ortaya çıkarmayı başardı.

Açıklamalara göre bilgisayarda yer alan geri dönüşüm kutusu, masaüstü, belgeler, disk sürücüleri, indirilenler, müzikler, resimler ve videolar gibi klasörlerdeki tüm simgeler dahi insanların mevcut beklenti, istek ve beyin aktivitelerinin takip edilmesi ile birlikte şekillendirildi. 

Windows 11’de tasarımın çok daha minimal bir arayüz ile kullanıma sunulması, kullanıcıların minimal tasarımlara daha fazla ilgi gösterdiğini de ortaya çıkarıyor. İlk olarak Windows Vista işletim sistemi ile birlikte widget desteği sunmaya başlayan şirket bu versiyonun ardından sürpriz bir şekilde bu özelliği devre dışı bırakmıştı. Ancak şimdi Windows 11’de kullanılmaya başlanacak olan yeni tasarımlarla desteklenen widgetler, böylece beğenilen özelliğin de kullanışlı bir şekilde işletim sisteminde yer almasını sağlayacak.


Windows 11 Android uygulamalarını çalıştırabilecek!Windows 11 Android uygulamalarını çalıştırabilecek!

PAYLAŞ