Windows 11 ile Skype'a veda edebiliriz - Haberler - indir.com

Windows 11 ile Skype'a veda edebiliriz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-26 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen Windows 11 etkinliği ile beraber işletim sistemi resmi olarak duyuruldu ve tüm detayları belli olmuş oldu. Etkinlik kapsamında duyurulan Microsoft Team entegrasyonu, Skype’ın fişinin çekileceğini akıllara getirdi. Yılların popüler iletişim uygulaması olan Skype, yakın bir zamanda tarihe karışabilir. Windows 10 işletim sisteminde yüklü gelen ve yıllar önce MSN’in yerine geçen Skype, artık tarihe karışabilir. Son Windows etkinliğinde Windows 11 ile yüklü geleceği tanıtılan Microsoft Teams uygulaması, Skype’ın yerini alacak gibi gözüküyor.

Daha çok 2000’li yılların başında bir hayli popüler olan MSN’in yerine geçen Skype, 17 yıl önce kullanılmaya başlanmıştı. Son dönemde internet üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapılan uygulamalar artınca, Skype’da unutulmaya yüz tutmuştu.

Windows 11 için telif başvurusu ortaya çıktıWindows 11 için telif başvurusu ortaya çıktı

Microsoft Teams, Skype’ın yerini alabilir

Gerçekleştirilen Microsoft etkinliğinde özellikle vurgulanan yeniliklerden birisi de Microsoft Teams’in Windows 11 entegrasyonu oldu. Skype ile Windows 10’un entegrasyonu da yine aynı şekilde tanıtılmıştı. Bu durumda ise akıllara Microsoft Teams’ın Skype yerine geçebileceği düşüncelerini getirdi. Henüz resmi bir açıklama olmazken, bu tanıtım sonrasında birçok kişi Skype’ın devrinin kapandığını düşünüyor. Microsoft açıklamasına göre Microsoft Teams uygulaması Windows 11 ile kurulu gelecek ve tam senkronize bir halde çalışabilecek. Ancak Skype uygulamasını kullanmak isteyenler ise uygulamayı yeni Microsoft mağazasından indirebilecekler.

Ayrıca Skype uygulamasını daha çok iş sebebiyle kullanan kullanıcılar için geliştirilen Skype for Business, Microsoft Teams’in çıkışı ile beraber unutulan bir uygulama olmuştu. İleri dönemlerde Windows 11 çıkışı ile Skype ve iş sürümünün tamamen fişinin çekilme kararını görebiliriz. Ayrıca bu yılın başında ortaya çıkan Skype Meet Now sistemi ise Skype için Microsoft’un son hamlesi olarak gözüküyor. Bakalım yeni Windows 11’de hangi uygulama daha çok ön plana çıkacak göreceğiz.  


Windows 11 sürümü resmen doğrulandıWindows 11 sürümü resmen doğrulandı
Windows 11'in bir yeni özelliği daha görüntülendiWindows 11'in bir yeni özelliği daha görüntülendi

PAYLAŞ