Windows 11 ile gelen heyecan verici 4 yeni özellik - Haberler - indir.com

Windows 11 ile gelen heyecan verici 4 yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-26 09:00:10
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

2021 yılı özellikle işletim sistemleri açısından oldukça hareketli geçti. Bu konuda ilk adım Apple’dan geldi. WWDC 2021 Geliştirici Konferansı’nda iOS 15 versiyonu ile bu alanda önemli bir gelişme elde eden Apple, kullanıcılarındaki beklentileri karşıladı. Bu adımın ardından ise yılın büyük sürprizi Microsoft cephesinden geldi. Uzun zamandan beri gündemde yeni işletim sistemleri ya da Windows 10 için yeni bir özel sürüm geliştirileceği konuşulan Microsoft, 24 Haziran tarihinde yaptığı tanıtım ile birlikte Windows 11 işletim sistemini resmen duyurdu. Yeni işletim sistemi ile birlikte kullanıcılara heyecan verici 4 yeni özellik de sunuldu.

İşte Windows 11 ile gelen heyecan verici 4 yeni özellik

Yeni Tasarım Ve Başlat Menüsü

Windows 11 işletim sisteminde öncelikle dikkat çeken detay yeni bir tasarıma geçiş yapılması ve başlat menüsünün yenilenmesi. Bugüne kadar işletim sistemlerinde belirli bir çizgiyi tercih eden ve radikal bir yenilik yapmayan Microsoft, Windows 11 işletim sistemi ile birlikte pek çok konuda farklı bir işletim sistemi sunacağını gösterdi.

MSI, Windows 11 için uygun anakartlarını açıkladıMSI, Windows 11 için uygun anakartlarını açıkladı

Ortalanmış bir şekilde yer alan başlat menüsü bugüne kadar hiçbir işletim sisteminde yer almayan özel bir tasarım ile destekleniyor. Bu bakımdan Apple’ın sunmuş olduğu işletim sistemi ile de benzerlikler içeren Windows 11, canlı kutucukların kapatılması ile birlikte Windows 8 işletim sistemindeki pek çok özelliğin kullanım dışı kalmasını sağladı.

Performans iyileştirmeleri ve optimizasyonlar

Windows 11 için belki de kullanıcıları en çok memnun edecek gelişmelerden birisi işletim sisteminin daha iyi bir performans sunacak olması. Ciddi performans iyileştirmelerini getiren ve sistemin çok daha iyi bir duruma getirileceğini iddia eden Microsoft, kullanıcılardaki beklentileri de artırdı. Uzun zamandan beri konsollarda kullanılan DirectStorage gibi pek çok özelliği Windows işletim sistemine getiren Microsoft, her açıdan daha iyi bir deneyim sunacağının sinyallerini verdi. 

Windows’ta Android deneyimi

Windows 11 işletim sisteminin tanıtılması ne kadar büyük bir sürpriz olduysa Windows İşletim sistemlerinde Android uygulamalarının da desteklenmesi kullanıcılarda daha büyük bir sürpriz etkisi yarattı. Yıllardan beri çeşitli emülatörler ile Android uygulama ve oyunlarını Windows işletim sisteminde kullanmaya çalışan kullanıcılar, artık çok daha kolay ve uyumluluk sorunları olmadan yeni işletim sisteminde Android desteği alabilecek.

Yeni Microsoft Store 

Microsoft mağazası çoğu Windows kullanıcısının tercih etmediği ve kullanmadığı bir bölümdü. Ancak Windows 11 ile birlikte hem tasarım hem de özellikleri ciddi anlamda değişti. Windows 11 uygulamaları için yepyeni bir Microsoft Store güncellemesi yapan Microsoft, en sık kullanılan uygulamalara ve farklı şirketler ile yaptığı anlaşmalar sayesinde ihtiyaç duyulabilecek programı mağaza üzerinden sunmaya başladı.

Windows 11 için getirilen tüm bu yenilikler, kullanıcıların beklentilerini karşılayacağı gibi Microsoft'un işletim sistemi alanında çok daha iddialı hale gelmesini sağlayacak.



PAYLAŞ