Windows 11 için telif başvurusu ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Windows 11 için telif başvurusu ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 09:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, Windows 11’in ISO sızıntısı hakkında gerçek mi sorularına önemli bir yanıt verdi. Buna göre ise Microsoft, Windows 11 için yaptığı telif başvurusu ortaya çıktı. Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi sonrasında kullanıcı hayatına girecek olan yeni işletim sistemi üzerinde uzun bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Bu zaman kadar çeşitli söylentileri ortaya çıkan bu işletim sistemi, geçtiğimiz hafta ile beraber internete düşen bir ISO dosyası ile tüm detayları netleşmiş oldu. Windows 11’ın ISO dosya sızıntısı gerçekleşti ve bir anda Windows 11 işletim sistemi bilgisayarlara yüklenmeye başlandı. Ancak milyonlarca kişi bu ISO dosyasının gerçek mi olduğunu merak etti. Microsoft ise bu soruya dolaylı bir şekilde cevap vermiş oldu.

Windows 11 için Microsoft, telif başvurusunda bulundu

Henüz tanıtılmadan Windows 11 SE ortaya çıktıHenüz tanıtılmadan Windows 11 SE ortaya çıktı

Microsoft’un bir hafta önce Windows 11 ISO sürüm sızıntısını dolaylı bir şekilde doğrulamış oldu. Buna göre Microsoft, Google sonuçlarında bile üst sırada yer alan Windows 11 ISO dosyaları paylaşımı için bir telif başvurusunda bulundu. ABD’nin telif haklarını koruyan DMCA (Dijital Binyıl Telif Hakları Yasası) kapsamında ilk başvuru Microsoft Japonya tarafından gerçekleştirildi. Bu başvuru ile beraber Microsoft, sızdırılan sürümün telif haklarını ihlal ettiği görüşünde bulundu. Windows, Google’a yapılan bu başvuru ile arama sonuçlarında Windows 11 ISO sızıntısı ile alakalı içeriklerin görünmemesini istedi.

Ana hedef olarak ise ilk paylaşımı yapan Hindistan sitesi Beebom oldu. Google’da bir başvuru olmadan Windows 11 paylaşımlarını arama sonuçlarından çıkarması bekleniyordu. Bu başvuru ise bu zamana kadar paylaşılan dosyaların Windows olmadığı şüphelerini de ortadan kaldırmış oldu. Bazı yazılımcılar Windows Vista ile ilk defa gelen widget’ların Windows ile geri dönüyor olmasına şüpheli yaklaşmıştı. Bakalım Windows 11 neler sunacak göreceğiz.  


Windows 11'in yeni pencere denetim seçenekleri gözüktüWindows 11'in yeni pencere denetim seçenekleri gözüktü
Yeni Windows sürümü Lumia'da görüntülendiYeni Windows sürümü Lumia'da görüntülendi

PAYLAŞ