Windows 11 için Insider önizleme sürümü yayınlandı     - Haberler - indir.com

Windows 11 için Insider önizleme sürümü yayınlandı    

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-29 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

24 Mart tarihinde tanıtımı yapılan Windows 11 işletim sistemi için 28 Haziran tarihinde Insider Önizleme sürümü yayınlandı.

Microsoft tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısı ile duyurulan mevcut gelişme, Windows 11 işletim sistemi için sürecin çok daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğini gösteriyor. Ancak yayınlanan önizleme sürümü, pek çok geliştirici ve kullanıcı için bir hayal kırıklığı da yaratmış durumda. Öyle ki Windows 11 tanıtımında yer alan yeniliklerin hiçbirisi ilk önizleme sürümünde yer almadı.

Windows 11 ile gelecek ilk laptop belli olduWindows 11 ile gelecek ilk laptop belli oldu

Yenilikler bir bir eklenecek

Microsoft bu konuda gelebilecek olası sorulara karşılık blog yazısında özel bir açıklama da yaptı. Şirket Önümüzdeki aylarda Microsoft tarafından Windows 11 işletim sistemi için özel olarak geliştirilen yeniliklerin tek tek ekleneceğini ve kullanıma sunulacağı duyurdu. Bu bakımdan Android uygulama desteği başta olmak üzere yeni pek çok özellik önümüzdeki dönemlerde önizleme sürümü içerisine dahil edilecek. Microsoft'un açıklamasına göre herhangi bir güncelleme yapılmasına gerek kalmayan özellikler için üstelik direk Microsoft Store üzerinden güncellemelere erişmek mümkün olacak. 

Windows 11 için Insider önizleme sürümünde neler var?

Yeni önizleme sürümünde özellikle tasarımın anlamındaki yenilikler kullanıcılara sunuluyor.

Başlat bölümünde ilk olarak dikkat çeken detay sabitlenen uygulamalar ve bilgisayar dışında cep telefonu ile uyumlu bir sistemin geliştirilmiş olması. Öyle ki akıllı telefon ayarlamalarını yapan kullanıcılar, başlat bölümünü açtığında akıllı telefon üzerinden açmış olduğu dosyaları da görebiliyor.

Görev çubuğu ise ekrana farklı animasyonlar ile birlikte çıkarak ortalanmış bir şekilde kullanıma sunuluyor.

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte bildirim merkezi ve hızlı ayarlar için özel bir bölüm bulunuyor. Görev çubuğunda yer alan bu ayarlar, kullanıcıların yapabileceği pek çok farklı ayar ve özelleştirme seçeneğine hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Hatırlanacağı gibi Windows 11 tanıtımında dosya gezgini baştan sona yenilenmişti. Masaüstünde sağ tıklama yaparak yeni menüye ulaşabilecek olan kullanıcılar, pek çok farklı seçeneğe bu bölümde yer verebilecek.

Tasarımın özel sesler ile desteklendiği Windows 11, böylece çeşitli efektler ile Windows 11 kullanımını daha da keyifli hale getiriyor.

Önizleme sürümünde yer alan son özellik ise temalar. Windows 11 karanlık ve aydınlık mod desteğini sunarak kullanıcıların tercihine göre kolay bir şekilde geçiş yapmasını sağlıyor. 

Windows 11 için Insider önizleme sürümü dahilinde yenilenen Microsoft mağazası, çoklu görev ekranı, widget desteği de mevcut durumda. Önizleme sürümünün kullanılmaya ve incelenmeye başlaması ile birlikte Windows 11 işletim sistemi için pek çok yeni detayın ortaya çıkması bekleniyor



PAYLAŞ