Windows 11 Hızlı Ayarlar Menüsü Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Windows 11 Hızlı Ayarlar Menüsü Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-27 08:00:20
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows 11 ile birlikte kullanıma sunulan özelliklerden birisi de hızlı ayarla olmaktadır. Windows 11 işletim sisteminin daha hızlı ve verimli kullanılmasını sağlayan mevcut özellik, çoğu kullanıcı tarafından bilinmese de detaylı olarak öğrenilmelidir. Windows 10 işletim sisteminde bulunan Eylem Merkezi’nin yerine getirilen Windows 11 hızlı ayarlar özelliği, kullanım ile birlikte zamandan tasarruf sağladığı gibi pratiklik de sunmaktadır.

Windows 11 Hızlı Ayarlar Nasıl Çalışır?

Windows 11’de hızlı ayarlar, Windows + A tuşlarını kullanarak kolayca açabilirsiniz. Hızlı ayarlar açıldığında; Wi-Fi, Bluetooth, Odak Yardımı, Uçuş Modu, Erişilebilirlik gibi pek çok seçenek ekranda yer alacaktır. İlgili özelliklere ulaşılmak istendiğinde belirtilen kısayol ile hemen seçeneklere erişilebilmektedir. 

Windows 11’deki bu bölümde, mevcut seçeneklere ek olarak hacim ve parlaklık gibi ek seçeneklere de yer verilmektedir. Böylece destekleyen sistem ve ekranlarda kullanıcılar kolay bir şekilde ekran parlaklığını ayarlayabilmektedir.

İlgili özelliklerden yararlanırken dikkat edilmesi gereken detaylardan birisi de bazı menülerin ayrıca alt menülere de sahip olduğudur. Erişilebilirlik menüsü seçildiğinde mevcut menünün altında büyüteç ve ekran okuyucusu gibi farklı seçenekler de açılmaktadır.





PAYLAŞ