Windows 11 güncellemesini kaç kişi aldı? - Haberler - indir.com

Windows 11 güncellemesini kaç kişi aldı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 işletim sistemi tüm kullanıcılar için sunulmamış olsa da geliştiricilere açılan işletim sisteminin kaç kişi tarafından kullanıldığı açıklandı. 

Son dönemlerin en popüler gelişmelerinden bir tanesi olan Windows 11, Microsoft tarafından büyük umutlarla geliştiriliyor. Yeni işletim sistemi için bugüne kadar tasarımdan işletim sistemine eklenen yeni özelliklere kadar detaylı bir şekilde tanıtım gerçekleştirdi.  Yeni paylaşılan rapor ise işletim sistemi için şimdiden kullanım oranları hakkında bilgi alınmasını sağladı.

5 Ekim 2021 tarihi itibari ile piyasaya sunulacak olan Windows 11 işletim sistemi, piyasaya sürülmeden önce bilgisayarların yüzde 1.3’ünde kurulu durumda. 27 Eylül tarihinde gerçekleştirilen özel analiz ile tespit edilen bu durum, kullanıcıların yeni işletim sistemine şimdiden ilgi gösterdiğini ortaya çıkardı. Zira geliştiriciler ve Insider programı dahilinde olan kullanıcılar, yeni işletim sistemini ücretsiz bir şekilde bilgisayarlarında test edebiliyor. Bu bakımdan geniş bir katılımın gerçekleştirildiği yeni sistem, çoğu kullanıcının dikkatini çekmiş durumda. Bugüne kadar en geniş katılımın yapıldığı işletim sistemlerinden birisi böylece Windows 11 olarak kayıtlara geçti.

AdDuplex’ten dikkat çeken rapor

AdDuplex adlı analiz şirketi tarafından yapılan açıklamalarda "Rapor, AdDuplex SDK v.2 (ve üstü) çalıştıran yaklaşık 5.000 Windows Mağazası uygulamasından toplanan verilere dayanmaktadır. Analiz edilen ham veriler, aksi belirtilmedikçe 27 Eylül 2021 (UTC saati) günü boyunca toplanmıştır." denildi.

60 bin bilgisayarın araştırıldığını ve mevcut bilgisayarlardan alınan sonuçlara göre derlemenin yapıldığını belirten analiz şirketi, yaptığı çalışmalar sonucunda böyle bir sonuca ulaşmış durumda. Yeni işletim sistemini uzun zamandan beri tanıtarak gündemde tutan Microsoft, Insider programını da daha cazip hale getirebilmek adına sürekli ön plana çıkarıyor. 

5 Ekim tarihi itibari ile geliştiricilerin dışında tüm kullanıcılara sunulacak olan işletim sisteminin mevcut tarih sonrasındaki durumu merak ediliyor. Diğer işletim sistemi versiyonlarına göre daha hızlı bir şekilde benimsenmesi beklenen yeni işletim sisteminin, piyasada göstereceği başarı Microsoft için oldukça önemli. Şirket büyük umutlar ile geliştirdiği işletim sisteminin kaç kişi tarafından kullanıldığını önceki işletim sistemlerinde olduğu gibi yine dönem dönem açıklayacak ve Windows 11 gelişiminin de böylece öğrenilmesini sağlayacak.





PAYLAŞ