Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak! - Haberler - indir.com

Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 15:28:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz akşam saatlerinde Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11’in tasarım ve özellikleri sızdırıldı. Uzun bir süredir beklenen bu yeni işletim sisteminin tüm özellikleri neredeyse belli oldu diyebiliriz. Şimdi ise Windows 7 kullanıcıları için Windows 11 müjdesi ortaya çıktı. Sızdırılan bazı Windows 11 sürümünde bazı yapı numaraları ortaya çıktı. Sızdırılan Windows 11 ile beraber, işletim sisteminin geliştirici sürümü indirilebilir oldu. Windows 11’in sızdırılan versiyonu henüz geliştirici sürümü olduğu için kurulum sonrasında çeşitli problemler ve uygulamaların açılmaması gibi şeyler ile karşılaşabilirsiniz. Kullanıcıların hala büyük bir çoğunluğunda Windows 7 kurulu olarak bulunuyor. Bu kullanıcılar 8.1 yada Windows 10 gibi sürümlere geçiş yapamamıştı. Ancak yeni çıkan detaylara göre Microsoft’tan beklenen Windows 11 sürprizi geldi.

Windows 11’e ücretsiz olarak nasıl geçilir?

Windows 11 için 11 dakikalık video yayınlandıWindows 11 için 11 dakikalık video yayınlandı

XDA Developers kaynaklı içeriğe göre Windows 11 sürümü Windows 7 ve Windows 8.1 sürümlerine yönelik ürün yapılandırma anahtarına sahip durumda. Bu durum da Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının ücretsiz bir şekilde yükseltme yapabileceği anlama geliyor. Son dönemde Sun Valley güncellemesi ile beraber birçok detayı ortaya çıkmıştı. Ancak en büyük işletim sistemi sızıntısı Microsoft’tan geldi ve Windows 11 direkt olarak sızdırıldı.

Windows 10 sahipleri Windows 11’e geçmek istedikleri zaman ise ayrı bir yükseltici araç indirmeye gerek kalmayacak. Gelecek olan bir güncelleme ile Windows Update ekranından Windows 11 güncellemesini gerçekleştirebilecekler. Ancak Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları bir güncelleme aracı ile Windows 11’i indirebilecekler. Geçtiğimiz ay Microsoft CEO’su Satya Nadella, 1.3 milyar cihazın Windows 10 ile çalıştığını açıklamıştı. Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılar ise bu sürümler için ne zaman çıkacağı henüz belli değil. Yükseltmelerin ise ücretsiz olacağını belirtelim.


Milyonlarca Windows kullanıcısı tehlike altında olabilirMilyonlarca Windows kullanıcısı tehlike altında olabilir
Nvidia eski Windows sürümlerine desteğini kesiyor!Nvidia eski Windows sürümlerine desteğini kesiyor!

PAYLAŞ