Windows 11 dokunmatik özellikleriyle Android'i gölgede bıraktı - Haberler - indir.com

Windows 11 dokunmatik özellikleriyle Android'i gölgede bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-30 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 için her geçen gün yeni bir özellik gündeme gelirken, Microsoft yeni işletim sisteminin de etkileyici özellikleri ile gündemde yer almasını sağlıyor. Yapılan yeni bir çalışmada ise Windows 11 in dokunmatik ekran özelliklerine yönelik önemli gelişmeler aktarıldı.

Teknolojisi ile tüm dünyanın yakından takip ettiği Microsoft, yıllardan beri milyonlarca cihaza ulaşarak farklı bir işletim sistemi deneyimi sunmayı başardı. Her yeni işletim sisteminde farklı özellikler ile verimliliği, performansı ve güvenliği daha iyi hale getirmeyi başaran Microsoft, pazardaki son ürünü Windows 11 ile birlikte uzun zamandan beri konuşuluyor.

Windows 11 sistem gereksinimleri güncellendiWindows 11 sistem gereksinimleri güncellendi

24 Haziran tarihinde yaptığı tanıtım ile Windows 11 işletim sistemine yönelik ön plana çıkan özellikleri aktaran şirket, mevcut tanıtımda tüm özellikleri aktarabilmek için fırsat bulamadı. 28 Haziran tarihinde yayınlanan ilk önizleme değerlemesi ile birlikte pek çok farklı özelliğin açığa çıktığı Windows 11 işletim sistemi için Microsoft yeni video tanıtımları ile birlikte işletim sistemini desteklemeye devam ediyor. 

Yeni etkileyici özellik dokunmatik ekran oldu!

Microsoft özellikle dokunmatik ekranlarda Windows işletim sisteminde çok farklı bir deneyim sunabilmek adına özel çalışmalar yapıyordu. Windows 8 işletim sistemi ile bu konuda önemli bir girişim yapan Microsoft’un mevcut özellikleri kullanıcılarda çok fazla ilgi uyandırmadığından dolayı bu alanda başarıya ulaşılamamıştı. Ancak Windows 11 ile birlikte dokunmatik ekran deneyimini yeniden ön plana çıkaran Microsoft, bu sefer hedeflerini yakalayabilir gibi gözüküyor.

Microsoft tarafından yayınlanan yeni bir video ile dokunmatik bir ekranda Windows 11 işletim sisteminin nasıl bir pratiklik sunacağına yönelik önemli vurgular yapılıyor. İşte Microsoft tarafından yayınlanan Surface Pro X'teki Windows 11 deneyimi

Windows 11 ne zaman kullanılacak?

Microsoft, tasarım ve yeni özellikler ile donattığı Windows 11 işletim sistemi için şu anda test süreçlerine devam ediyor. Insider kaydı olan kullanıcılar tarafından denenebilen işletim sistemi için sıfırdan temiz bir kurulum yapabilmek adına 2022 yılına kadar beklenmesi gerekiyor. Bu bakımdan kullanıcılar için Windows 11 işletim sistemini kullanmanın en kolay yolu, Insider kaydı yaparak Windows 10 işletim sistemi üzerinden güncelleme ile sistem yükseltmesi yapmak.



PAYLAŞ