Windows 11 developer sürümü için ilk beta sürümünü yayınladı              - Haberler - indir.com

Windows 11 developer sürümü için ilk beta sürümünü yayınladı             

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 21:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 geliştiriciler için ilk beta sürümü resmen yayınlandı. Yayınlanan yeni sürüm ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı.

Haziran ayında developer sürümü yayınlayarak geliştiriciler için önemli bir adım atan Microsoft, Windows 11’in geliştiriciler için beta sürümünü de duyurdu. Yapılan resmi açıklamalar ile birlikte gerçek geliştirici sürümünü yayınlayan Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde hızlı bir değişim istediğini de gösterdi.

İlk Sürüm Beta Değildi

Aslında Windows 11 için yayınlanan ilk sürüm beta değildi, Insider Developer olarak adlandırılmıştı. Bu sürümün temel hedefi ise geliştiricilerin program uyumluluğunu yakalamasıydı. Yeni beta sürüm ile birlikte Windows 11 için aslında gerçek süreci başlatan Microsoft, şu ana kadar işletim sistemine gösterilen ilgiden de oldukça memnun. Zira kısa süre içerisinde yüksek kullanıcı sayısına ulaştığı belirtilen yeni sistem, Windows ekosisteminde yüzde 1’lik bir Pazar payını da yakaladı.

Yeni Sistem Kullanıcıları Hedefliyor!

Geliştiricilerden sonra ev kullanıcıları için de beta sürümüyle ilk adımı atan Microsoft, böylece yeni işletim sistemine erken erişmek ve yeni özellikleri test etmek isteyen kullanıcıları Beta’ya davet ediyor. Ancak özellikle belirtmekte fayda var. Zira Windows 11 için yayınlanan sürüm kararlı bir sürüm olmadığı gibi pek çok hata içeriyor. Bu nedenle standart bilgisayar kullanımının dışında test amaçlı Windows 11’in kullanılması çok daha uygun. Ayrıca Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamalarda da pek çok hata şimdiden listelenmiş durumda.  Birden fazla kullanıcı hesabı olan bir cihazı Windows 11'e yükseltirken Ayarlar başlatılamıyor ve güç modu ayarı, Güç ve pil sayfasında görünmüyor gibi pek çok hata yaşanabilecek hatalardan sadece birkaçı.

“Heyecan Duyuyoruz”

28 Haziran tarihinde Microsoft resmi blog sayfasında yer alan gelişmede yeni sürüm için heyecan duyulduğu belirtildi.  Yazıda, “Merhaba Windows Insider'lar, Geliştirme Kanalı için ilk Windows 11 Insider Preview derlemesini yayınlamaktan heyecan duyuyoruz, Build 22000.51! Ürünü önümüzdeki aylarda tamamlarken, deneyimi doğrulamak için sizinle birlikte çalışacağız. Bu erken önizlemede geçen hafta gösterdiğimiz yeni özelliklerin hepsini olmasa da çoğunu deneyeceksiniz. Önümüzdeki aylarda Microsoft Teams ile Sohbet ve Android uygulamaları gibi daha fazla özelliği sizin için hazır oldukları için Microsoft Store'a getireceğiz - bu yolculuğa birlikte başlıyoruz!” denildi.





PAYLAŞ