Windows 11 Android uygulamalarını çalıştırabilecek! - Haberler - indir.com

Windows 11 Android uygulamalarını çalıştırabilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 için yapılan son tanıtımlarda, işletim sisteminin Android uygulamalarını da destekleyecek olması oldukça ilgi çekti. 

Microsoft, 24 Haziran tarihinde yaptığı tanıtım ile tüm dünyada en çok konuşulan markalardan birisi olmayı başardı. Uzun zamandan beri yeni bir işletim sistemi sürümü tanıtması beklenen Microsoft beklenildiği gibi Windows 11 işletim sistemini resmen duyurdu. Yeni işletim sisteminde Windows 10’a göre daha hızlı ve daha kullanımı kolay bir sistem yaratmayı başaran Microsoft, özellikle Android uygulamalarına yönelik de ilk somut adımını atmış oldu.

Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!Windows 11 geçişleri ücretsiz olacak!

Android uygulamaları Windows 11’e geliyor

"Windows için Sırada Ne Var?" etkinliğinde Tanıtılan Windows 11 işletim sisteminde en çok heyecan yaratan özelliklerden bir tanesi Android uygulamalar için destek verilecek olmasıydı. Android uygulamalarını Windows işletim sisteminde çalıştırabilmek için Amazon AppStore’unu kullanan Microsoft, Amazon AppStore aracılığı ile uygulamaların indirilerek kolay bir şekilde kullanılmasını destekleyecek. Etkinlikte mevcut sistemin nasıl çalışacağına dair özelliklere de değinen Microsoft, konu ile ilgili ekran görüntüleri paylaştı. 

Fotoğraftan da görülebileceği gibi Android uygulamaları bilgisayarda sorunsuz bir şekilde çalıştırılabilecek. Twitter gibi pek çok sosyal ağ uygulamasının yer aldığı uygulama desteğinde, TikTok kullanımı da sergilendi. Microsoft'un Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay, entegrasyonun "Intel köprü teknolojisi" tarafından desteklendiğini ve mevcut teknoloji sayesinde Android için Windows’un çok daha yetenekli hale geldiğini duyurdu. Kullanıcılar normal bir uygulama penceresinde çalışıyor gibi Android uygulamalarını da açarak, Windows İşletim sistemindeki uygulamalar ile bir arada kullanabilecek.

Android cihaza sahip olma gibi hiçbir kriterin bulunmadığı mevcut özellikten yararlanmak isteyenler sadece hesapları ile uygulama mağazalarında oturum açmalılar. Milyonlarca uygulamaya erişim desteğinin sağlanmış olması, Windows işletim sisteminde çok farklı bir deneyim yaşanmasını sağlayacak. Kullanıcılar telefonlarında severek oynadıkları oyunları ve kullandıkları uygulamaları masaüstünde de kullanma imkânına sahip olacak. Özellikle emülatörler için büyük bir tehdit olarak görülebilecek mevcut özellik, emülatörler için harcanan güce gerek kalmadan masaüstünden uygulama ve oyunlara ulaşılmasını sağlayacak. Windows 11’in bugüne kadarki en çok mobil desteği veren işletim sistemi olduğunu söylemek de mümkün. 



PAYLAŞ