Windows 10'un yılın ilk büyük güncellemesini yayınladı! - Haberler - indir.com

Windows 10'un yılın ilk büyük güncellemesini yayınladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 18:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un aralık ayından beri test etmiş olduğu “Windows 10 – Build 19041” sürümüne ait olan ISO dosyası Insider kullanıcıları için paylaşıldı. Bu ISO dosyası ise kullanıcıların Windows 10’un en yeni özelliklerini temiz bir format ile kullanabilecekleri anlamına geliyor. ABD merkezli Microsoft’un bu yıl için yayınlamış olacağı en büyük Windows 10 güncellemesi ISO dosyası olarak Insider kullanıcılarına sunuluyor. Şirketin Windows 10 üzerindeki geliştirme ve çalışmaları sürerken, şirket sunduğu güncellemeler ile hem yeni özellikler getiriyor, hem de Windows 10’da yer alan hataların giderilmesini sağlıyor. Şirket ayrıca yılda iki kez büyük güncelleme yayınlıyor ve birçok yeni özelliği tek seferde kullanıcılara sunmuş oluyor.

Microsoft’un sahip olduğu bu büyük güncellemelerden birisi “20H1” olarak adlandırılıyor. Günlük kullanıcıların hizmetine henüz sunulmadığı bu güncelleme Aralık ayından beri test ediliyordu. Windows Insider programı kapsamında test edilen güncelleme testlerin bitmesiyle beraber kullanıcıların da hizmetine sunulacak.  

Samsung Galaxy S20 ailesine Windows 10 desteğiSamsung Galaxy S20 ailesine Windows 10 desteği

Yılın en büyük Windows 10 güncelleme dosyası yayınlandı

Microsoft tarafından Windows Insider kullanıcıları için bilgisayarlarına format atarak temiz bir kurulum yapabilecekleri en güncel Windows 10 ISO dosyaları paylaşıldı. Bu ISO dosyaları Windows 10 için yayınlanan yeni 20H1 güncellemesine de sahip olurken, yapı kodu ise 19041 olarak görüyoruz. Bu kapsamda Windows 10’un sahip olduğu tüm güncel özellikler bu ISO dosyasında yer alıyor.

Windows 10 kurulum dosyası nasıl indirilir?

Microsoft’un yayınlamış olduğu bu ISO dosyası tüm Windows 10 kullanıcıları tarafından indirilemiyor. Öyle ki bu sürüm henüz test aşamasında olduğu için sadece Windows Insider programına dahil olan kullanıcılar indirebiliyor. Bu yeni sürümü bilgisayarınıza indirmek için ilk olarak Windows Insider programına dahil olmanız gerekiyor. Gelin şimdi yeni ISO güncelleme dosyası nasıl indirilir bunun detaylarına bakalım.

  • İlk olarak buraya tıklayarak söz konusu siteye erişin.
  • Daha sonra gelen sayfada sağ üst kısımda bulunan “Sign In” butonuna tıklayın ve Microsoft hesabınız ile giriş yapın.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra bir sayfaya yönlendirileceksiniz ve alt bölümde açılabilir bir menü göreceksiniz.
  • Bu menüye tıklayın ve gelen birçok seçenekler arasında “Windows 10 Insider Preview – Build 19041” olarak isimlendirilen seçeneği seçin.
  • İlgili seçim sonrasında dil seçimi yapın ve onaylayın.
  • Kısa süre içerisinde doğrulama işlemi gerçekleşecek ve daha sonra Windows 10’un henüz yayınlanmayan tüm özelliklerin olduğu bu ISO dosyasını indirmeye başlayabilirsiniz.

Ancak Windows Insider programının kararlı sürüm olmadığını belirtelim. Bu kapsamda sürümde çeşitli sorunlar çıkabileceğini unutmadan kurulumu gerçekleştirin.


Android ve Windows 10'nu ortak çalıştırabilen ilk akıllı telefonAndroid ve Windows 10'nu ortak çalıştırabilen ilk akıllı telefon
Daha canlı Windows 10 ikonları geliyorDaha canlı Windows 10 ikonları geliyor

PAYLAŞ