Windows 10'un yeni Başlat menüsü tasarımı - Haberler - indir.com

Windows 10'un yeni Başlat menüsü tasarımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Windows 10 işletim sistemiyle birlikte yeni tasarımlar üzerinde çalıştığı bir süredir bilinen Microsoft Desing ekibi, bu değişimin neler sunduğunu gösteren bir video yayınladı.

ABD merkezli yazılım devi Microsoft bir süredir fütüristik menü imgeleri üzerinde çalışıyor. Değişime “Başlat” menüsüyle başlamayı planlayan şirketin tasarım ekibi bu konuda kullanıcıların akıllarındaki soru işaretini ortadan kaldıracak bir video yayınladı. Söz konusu tasarımın ilerleyen dönemlerde bir güncellemeyle birlikte kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Microsoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladıMicrosoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladı

Yeni tasarım Microsoft Desing ekibi tarafından şirketin resmi Twitter hesabından paylaşıldı. Paylaşılan videoda Windows 10’nun “Başlat” menüsünde yapılan değişimler detaylı bir şekilde yer alıyor. Tasarımcıların bu hamlesi yeni tasarıma pek sıcak bakamayan kullanıcıların ön yargılarının hafifletilmesini de sağladı.

Ekibin Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Windows tasarım ekibi tarafından geliştirildi. Bu video, Windows'taki kullanıcı deneyiminin gelişimini ve modernizasyonunu gösteriyor." Açıklaması yer alıyor.

Windows 10 İkon Tasarımları Değişiyor

Yapılacak değişikliklerle birlikte Windows 10 işletim sistemindeki “Başlat” menüsünde ki bazı farklılıklar oldukça dikkat çekici. Yeni tasarımla birlikte en belirgin değişim daha geniş uygulama listeleri olacak gibi görünüyor. Bunun yanı sıra yeni tasarımda orta boyutlu kutucuklarında artık kullanılamayacağı görülüyor.

Şirketin paylaştığı videodan sonra, Windows 10’nun yeni “Başlat” menüsü tasarımıyla kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin oldukça olumlu olduğu aktarılsa da, tasarımda en çok eleştirilen nokta metinlerin kaldırılması oldu. ancak şirketin tasarım üzerinde çalışmalara hala devam ettiğinin altını çizmekte fayda var. Kısaca başlıkların kaldırılmasının yeni menünün genel tasarımı mı olduğu yoksa bu seçeneğin kullanıcı seçimine mi bağlı olduğu henüz netlik kazanmış değil. Ayrıca yeni tasarımın her ne kadar daha geniş bir görünüm sağlasa da benzer ikonlardaki uygulamaların çokça karıştırılmasına da neden olacak gibi durduğu düşünülmekte. Microsoft’un yeni tasarımda bu sorunları ortadan kaldırmak için nasıl bir yol izleyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Windows 10'da yine kritik bir güvenlik açığı tespit edildi!Windows 10'da yine kritik bir güvenlik açığı tespit edildi!
Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!Microsoft Windows 10'dan denetim masasını kaldırabilir!

PAYLAŞ