Windows 10'un yeni başlat menüsü olay oldu! - Haberler - indir.com

Windows 10'un yeni başlat menüsü olay oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 15:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Microsoft’un bu senenin ilk yarısında yayınlayacağı yeni başlat menüsünden oldukça şikayetçi olan Windows kullanıcıları, şimdiden söylenmeye başladı. Son ve sık kullanılan uygulamaları ön plana çıkaran yeni başlat menüsü, ikonların statik bir şekilde yerleşmesinin önüne geçecek.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, firmanın en güncel işletim sistemi olan ve her gün hakkında 10’larca haber yayınlanan Windows 10’nun başlat menüsünü 19H2 sürümü ile beraber güncelliyor. Yeni başlat menüsünde canlı uygulama ikonlarına elveda diyoruz. Bunun yerine ise statik ikonlar geliyor. Yeni başlat menüsünü gören Windows 10 kullanıcıları daha şimdiden olumsuz yorum yapmaya başladılar bile.

Windows 10 Mobile, Aralık 2019'da ölecekWindows 10 Mobile, Aralık 2019'da ölecek

Başlat menüsünü bundan böyle dilediğiniz gibi düzenleyemeyeceksiniz

İlkbaharda yayınlanması beklenen Windows 10 19H2 güncellemesi ile birlikte başlat menüsü de eskiye nazaran daha sezgisel bir hal alacak. Bulut teknolojisinden faydalanacak olan Başlat menüsü, hangi cihazı kullanırsanız kullanın Windows 10 başlat menüsü bu cihaz kullandığınız uygulamalar, dosyalar ile eşleşmiş olacak. Size buna göre öneri sunarak herkesin başlat menüsü farklı olacak. İşin özünde ise son ve sık kullanılan uygulama ve dosyaların ön plana çıkarıldığı bir başlat menüsünde faydalı gibi görünüyor olsa bile kontrol edilebilirlik oldukça fazla. Yeni başlat menüsüne geçilmesi ile beraber bu ikonlarda sabit olmayacak. Hal böyle olunca başlat menüsü üzerindeki hakimiyetinizi tamamen kaybetmiş olacaksınız. Pek çok kullanıcı istediği gibi düzenleyemediği bu başlat menüsüne ise daha şimdiden karşı çıkıyor.


Windows 10 uzaktan nasıl kilitlenir?Windows 10 uzaktan nasıl kilitlenir?
Windows 10 için en iyi 5 dosya ve Klasör kilitleme aracıWindows 10 için en iyi 5 dosya ve Klasör kilitleme aracı

PAYLAŞ