Windows 10'un son kullanım tarihi açıklandı - Haberler - indir.com

Windows 10'un son kullanım tarihi açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Yazılım

ABD merkezli yazılım devi Microsoft, Windows 10 ile ilgili kritik tarihlerin belirtildiği sayfasını güncelledi. Yapılan bu güncelleme bir süredir ne zaman sonlandırılacağı merak edilen Windows 10'un fişinin çekileceği tarihi de ortaya çıkardı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows'un yaşam döngüsü sayfasında önemli bir güncelleme yaptı. Şirket tarafından yapılan bu güncellemeyle birlikte 2015 yılında senesinde kullanıma sunulan Windows 10'a verilen yazılım desteğinin ne zaman biteceği de ortaya çıktı. Bu değişikliğe göre Windows 10, "14 Ekim 2025" tarihinden itibaren bir daha yazılım ve güvenlik güncellemesi alamayacak. Bu da Windows 10'un Windows 7'nin kaderini yaşayacağı günün 14 Ekim 2025 tarihi olacağını gösteriyor.

Windows Media Player çalışmıyor hatası nasıl çözülür?Windows Media Player çalışmıyor hatası nasıl çözülür?

Windows 10 tasarımı tamamen değişebilir

Microsoft'un internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre bu tarih, Windows 10'un Home, Pro, Enterprise ve Educations sürümlerini de kapsıyor. Ayrıca Microsoft muhtemelen, Windows 7'de olduğu gibi Windows 10'da d++a kurumsal müşteriler için farklı bir destek programı sunacak. Ancak bunun nasıl olacağına dair şimdilik bir açıklama yok. Ama Windows 10 sürümleri 14 Ekim 2025’ten itibaren günlük kullanıcılar için sonlansa da kurumsal müşteriler bir süre daha Windows 10 kullanmaya devam edebilecek.

14 Ekim 2025’ten sonra neler olacak

Aslına bakarsanız Windows 10, Microsoft'un diğer işletim sistemleriyle karşılaştırıldığında en çok tartışılmış olan sürümü. Zira yazılım güncellemeleri bazı sorunları çözerken her seferinde yeni sorunlar doğruyordu ki buda kullanıcıları adeta çıldırtıyor. Ancak görünen o ki tüm bu sorunların bitmesine henüz dört sene var. Peki Windows 10 sonrasında kullanıcıları neler bekliyor?

Microsoft, 24 Haziran’da büyük bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinlikte de Windows 10 sonrası dönemde neler yaşanacağına dair açıklanmalar yapılması bekleniyor. Windows 10'un yerine geçecek olan yeni sürümün ne gibi özelliklere sahip olacağı da muhtemelen bu etkinlikte açıklanacak.

 


Samsung telefonlar Windows bilgisayarlarda artık daha da kullanılabilirSamsung telefonlar Windows bilgisayarlarda artık daha da kullanılabilir
FaceTime Android ve Windows platformlarında da kullanılabilecekFaceTime Android ve Windows platformlarında da kullanılabilecek

PAYLAŞ