Windows 10'un kullanıcı kitlesi büyüyor - Haberler - indir.com

Windows 10'un kullanıcı kitlesi büyüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-05 14:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Yapılan araştırmalar sonu elde edilen verilere göre kullanımı yaygınlaşan ve Microsoft'u memnun etmeye devam eden Windows 10, İnternet kullanıcılarının işletim sistemlerinin izini süren Netmarketshare' Şirketi'ne göre %34,92 oranında pazar payına ulaşmış durumda. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki Netmarketshare'in dünyadaki tüm PC'leri hesaplamalarına dahil etmediğini ve raporlarını sadece belirli cihazlardan oluşturabildiğini söyleyelim. Tüm bunlara rağmen şirketin verileri, işletim sistemlerinin kullanım oranları hakkında bizlere iyi fikir veriyor. Windows 10'nun şimdiye kadarki en geniş Pazar payına ulaşmış olması, hiç şüphe yok ki Microsoft'u sevindirecek. Tüm bu sonuçlara rağmen Windows 7, en çok kullanılan işletim sistemi olma özelliğini hala koruyor. 

Windows 10 işletim sisteminin kullanım oranları %88,53

Microsoft Windows 10'u herkese ulaştırmaya çalışırken bunda zorlansa da Microsoft'un yüzünü güldürmeyi başaran bir veri daha olduğunu sizlerle paylaşalım. Microsoft, laptop ve masaüstü işletim sistemlerine bakıldığı zaman bütün Windows sürümleri ile %88,53'lük bir oran ile ezici bir güce sahip. Apple'a ait olan macOS işletim sistemi ise arada baya fark olmasıyla beraber, %8,75 oranla listenin ikinci sırasında yerini alıyor. Sunucularda daha çok tercih edilen Linux ise %2,27 oranla listenin üçüncü sırasında yerini alıyor.

Başka firmalarda bu değerler biraz daha farklı olabiliyor

Size yayınlamış olduğumuz bu verilen tamamı Netmarketshare'e ait olduğunu söylemek istiyorum. Bir başka firmaların verileri farklılık gösteriyor. Mesela Statcounter rakamlarında Windows 10'un geçen aylarda Windows 7'yi geçtiğini hep birlikte gördük. Gerçek oran ise bu iki firmanın verilerinin ortasında  bir yerlerde de olabilir, fakat şunu söylemeliyim ki Windows 10, büyüme oranında ve işletim sistemi oranında rakiplerinin her zaman önünde.





PAYLAŞ