Windows 10'un Kilit Ekranındaki Reklamlar Nasıl Kapatılır - Haberler - indir.com

Windows 10'un Kilit Ekranındaki Reklamlar Nasıl Kapatılır

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-17 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Windows işletim sistemleri arasında belki de Windows 7 sonrasında kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gören ve beğenilen seri Windows 10 serisi oldu diyebiliriz. Windows 10 her ne kadar yeni ve işlevsel özellikleri hanesinde barındırsada birçok kullanıcının hoşlanmadığı noktalarıda bulunuyordu. İşte bunlardan birisi olan Windows 10 kilit ekranında bulunan reklamlardan nasıl kurtulunur bunlardan bahsedeceğiz. Gerek dijiral gerekse normal hayatımızın her alanında ortaya çıkan ve pazarlamanın önemli bir faktörü olan reklamlar her yerden çıkmaya devam ediyorlar.

Televizyonlar, internet siteleri, sinemalar ve birçok alanda internet reklamlarını görmemiz mümkün oluyor. Reklamlar doğal olarak bir girişimin yayılmasını sağladığı gibi reklam içeriği rahatsız edici içerikler ise tam tersi bir şekilde kullanıcıları bezdirebilmektedirler. Microsoft'un bilgisayarlar ve tabletlerinde kullandığı işletim sistemi olan Windows 10'un ise bazı noktalarında gizlenmiş reklamları bulunuyor. Son günlerde ise Windows 10 kullanıcılarının şikayet ettikleri nokta olan kilit ekranı alanında yer alan reklamlar oldukça rahatsız edici boyutlarda olabiliyorlar.

Ancak Windows 10'un kilit ekranında sağlandığı bu reklamlardan kurtulmanını bir yolu da bulunuyor. Bu işlemler için ilk öncelikle Windows 10 ayarlar bölümünü açmanız gerekli. Buradan kişiselleştirme menüsü adı altında kilit ekranı kısmına ulaşın. Arka plan seçeneğine bastığınızda resim, slayt ve Windows spot ışığı gibi tema seçeneklerini göreceksiniz. Windows spot ışığı bölümü seçili ise kilit ekranında reklamları göreceksiniz. Ancak bir resim yada slayt seçimi yaparsanız, kilit ekranında reklamların artık gözükmeyeceğini anlayacaksınız.

Ayrıca son zamanlarda Windows 10 içeriğinde dosya gezgini, OneDrive gibi içeriklerde de reklamlar çıkmaya başladı. Bakalım Windows 10 ile bu gibi noktalarda da reklamları devre dışı bırakmak mümkün olacak mı göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ