Windows 10'un Giriş Sistemi 'Windows Hello' Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Windows 10'un Giriş Sistemi 'Windows Hello' Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için geliştirilen "Windows Hello" oturum açma sistemini duyurdu. Windows 10'a eklenen ve direkt olarak giriş sitemine odaklanan Hello ile bilgisayarlar insan yüzü, göz retinası ve parmak izi ile açılacak. Sistem sayesinde kullanıcılar parola veya PIN girmek zorunda kalmayacak.  

Yüz ve parmak izi tanıma aslında Android ve iOS için yeni bir özellik değil. Ancak bu özellikler geliştirilip, göz retinası eklenerek mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda daha aktif kullanılması sağlanacak.

Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz üzere yeni işletim sistemi Hello ve Passport adında iki yeni sistem ile kullanıma sunulacak. Microsoft, bu yeniliklerin devletlere kurumsal düzeyde güvenlik sunacağını belirtti.

Windows Hello, işletim sistemini siber saldırılara karşı daha güvenli hale de getiriyor. Son derece sıkı güvenlik önlemleri alan firma, daha önceden kayda geçmemiş biometrik bilgiler veya fotoğrafla giriş yapılamayacağını açıkladı.

Windows Hello, Windows 10 ile birlikte bu yaz piyasaya çıkacak. Windows Hello hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Windows Hello Tanıtım Videosu


PAYLAŞ