Windows 10'un 18317 sürümü için güncellenmiş özeliklerin listesi açıklandı - Haberler - indir.com

Windows 10'un 18317 sürümü için güncellenmiş özeliklerin listesi açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 09:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Windows 10'un 18317 sürümünde bulunan gelişmeler ve yeniliklerin listesi açıklandı. Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin yeni bir sürümünü yayınlandı. Birkaç yeni özelliğe sahip olan bu sürüm içerisinde en dikkat çekici şey Cortana ve aramanın görev çubuğu kısmından ayrılmış olması. İşte yeniliklerin listesi

Microsoft, Windows 7'yi tarihe gömebilir

Şimdi sıra Windows Lite'daŞimdi sıra Windows Lite'da

Windows 10'un yeni sürümünde neler oldu?

Birkaç adet yeni özelliğe sahip olan bu sürüm içerisinde değişikliklerde meydana gelmiş. Microsoft, başlat menüsünün güvenirliğini artırmak amacı ile ek gelişmeler uyguladı. Yeni özellikler hakkında Microsoft şu açıklamayı yaptı.

"Arama ve Cortana’nın ayrılması: Arama ve Cortana’yı arama çubuğunda ayıracağız. Bu sayede iki özellik de kendilerini bağımsız şekilde geliştirmek için farklı imkanlara sahip olacak.

Başlat menüsünün güvenilirliği: Bazılarınızın bildiği üzere Windows 10’daki Başlat, ShellExperienceHost.exe tabanlıydı. Size mümkün olan en iyi Başlat deneyimini verebilmek için menüyü StartMenuExperienceHost.exe olarak ayırdık.

 

Ayarlar kısmında daha iyi bir yazı tipi idaresi: Insiderlar artık yazı tipi dosyalarını sürükleyip bırakarak yükleyebilecekler. Ayarlar kısmında bulunan yazı tipi sayfasından bu işlem kolaylıkla gerçekleştirilebilir."

Listelediğimiz özelliklerin içerisinde olmayan bazı gelişmeler de var. Bunları Windows'un blog kısmında bulabilir ve çok daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Eğer bu açıkladığımız özelliklerden yararlanamyorsanız Windows sürümünüzü güncellemeniz gerekiyor. Bunun içinde Windows Güncelleştirme kısmında en güncel hale getirebilirsiniz. 


Windows 10'a gelen güncelleme ile bizleri neler karşılıyor?Windows 10'a gelen güncelleme ile bizleri neler karşılıyor?
Windows 10, Windows 7'yi geçerek pazarın lideri olduWindows 10, Windows 7'yi geçerek pazarın lideri oldu
33 Yıl Önce Windows Nasıl Görünüyordu?33 Yıl Önce Windows Nasıl Görünüyordu?

PAYLAŞ