Windows 10'nun yeni görünümü sızdırıldı - Haberler - indir.com

Windows 10'nun yeni görünümü sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Windows 10 işletim sistemi 2021 yılının son günlerine doğru önemli bir tasarım düzenlemesi ile yenilenecek. Şimdi ise arayüz değişiklikleri ile ilgili olarak yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. 

Windows Latest tarafından keşfedildiği üzere Microsoft yeni sistemde ortaya çıkan uyarı kutucuklarının nasıl olacağı konusunda paylaşımda bulundu. Windows 10 yeni versiyonunda bu kutucuklarla beraber genel tema olarak da artık yuvarlak kenarları görmek mümkün olmayacak. Burada yer alan kutucukların kenarlarının yuvarlak olmalarının yanında içerisinde yer alan tuşlar da aynı şekilde olacaklar. Bunun yanı sıra da firma daha güzel bir görüntü yakalayacağı düşünülüyor.  Aynı zamanda bu değişimle ilgili olarak “Mac benzeri” yorumları da yapılıyor.

Windows 10 kilit ekranı nasıl kapatılır?Windows 10 kilit ekranı nasıl kapatılır?

Teknoloji dünyasının liderlerinden Microsoft aynı zamanda arka plan renklerini de daha alışılmış renklere çevirmeye yönelik hareket edecek. Bu sayede daha kullanışlı ve esnek bir görünüm sağlaması bekleniyor. Aynı zamanda bir Microsoft yazılım mühendisi tarafından konu ile ilgili olarak yapılan paylaşımlara bakıldığında şifre kutucukları, otomatik öneri kutucuklarında olduğu gibi yuvarlak kenarlı bir şekilde olacak. Söylendiği üzere yuvarlak kenarlı kutucuklar Windows 10 için Microsoft’un planladığı yeni görünümde başrol oynuyor.

En azından şu anki aşamada ise durum bu şekilde gözüküyor. Yine de gelişim sürecinde ise değişimlerin olma ihtimali olduğu söz konusudur. Bir süredir adından söz ettiren Windows 10 işletim sisteminin ara yüz yeniliği "Sun Valley" kod adına sahiptir. Bu gelişimin 2021 yılının ikinci güncellemesi şeklinde sunuluyor. İlk güncellemenin daha küçük olacağı düşünülüyor. 

 


Android 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyorAndroid 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyor
Rufus kullanarak Windows 10 nasıl kurulur?Rufus kullanarak Windows 10 nasıl kurulur?
Windows 10 nasıl indirilir?Windows 10 nasıl indirilir?

PAYLAŞ