Windows 10'nun 3D ses özelliğinin kullanımı - Haberler - indir.com

Windows 10'nun 3D ses özelliğinin kullanımı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 13:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Microsoft Windows 10 kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından bir tanesi 3D ses özelliğini kullanamamaları. Bu anlamda bugünkü haberimizde Microsoft Windows 10 kullanıcıları 3D ses özelliğini nasıl kullanabilirler onu anlatacağım.

Günümüzde birçok kullanıcı tarafından stereo ses standartı yeterli geliyor. Fakat Microsoft Windows 10'da 3D ses desteği mevcut. Sinemada deneyimlediğiniz surround ses sistemini elbette Microsoft Windows 10'da da deneyimleyebilirsiniz. Bunun için ne yapmanız gerektiğini sizlere adım adım anlatacağım. Bu sayede film izlemek artık daha eğlenceli ve etkileyici bir hal alacak. 

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyorMicrosoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor

Windows Sonic ve Dolby Atmos

Kullanıcıları için iki farklı 3D opsiyonu sunan Microsoft Windows 10, bunlar Windows Sonic ve Dolby Atmos olarak sıralanıyor. Şayet Windows Sonic kullanmak istiyorsanız bunun için herhangi bir ücret ödemesi yapmanız gerek kalmıyor. Fakat Dolby Atmos'u kullanmak istiyorsanız bunun için bir ödeme yapmanız gerekecektir. 1 aylık kullanım için 39 Türk Lirası ödeme isteyen Dolby Atmos, size daha profesyonel deneyim yaşatıyor.  Ancak size küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bu profesyonel ses deneyimlerini en iyi bit şekilde kullanabilmeniz için profesyonel bir kulaklığa sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca sıradan bir kulaklık kullansanız bile aradaki farkı anlayacaksınız. Fakat biz genede profesyonel bir kulaklık kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 

Peki 3D ses efekti nasıl aktif hale gelir?

  • Başlat menüsüne tıklayarak Ayarlar'a gidiyoruz.
  • Sistem - Ses - Ses Denetim Masası seçeneklerine tıklıyoruz.
  • Açılan pencerede 'Uzamsal Ses' sekmesine gidiyoruz.
  • Burada Windows Sonic'i veya Dolby Atmos'u seçebilirsiniz.
  • Dolby'yi seçtiğinizde direkt olarak Mağaza'ya yönleneceksiniz.



Windows 10 1809 Güncellemesi İle Veri Silme Sorunu Nasıl Çözülür?Windows 10 1809 Güncellemesi İle Veri Silme Sorunu Nasıl Çözülür?
Windows için en iyi 6 PDF okuyucuWindows için en iyi 6 PDF okuyucu
Windows 10'a Geçiş o'kadar da kolay değil!Windows 10'a Geçiş o'kadar da kolay değil!

PAYLAŞ