Windows 10'da yine kritik bir güvenlik açığı tespit edildi! - Haberler - indir.com

Windows 10'da yine kritik bir güvenlik açığı tespit edildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 20:46:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi kullanıcıları için kötü bir haberi ortaya çıktı. Buna göre sistemde önemli iki açık ortaya çıktı. Dünyanın en fazla kullanılan işletim sistemi olan Windows 10, ciddi güvenlik açıkları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Şirket platformunda bulunan açıklar üzerinde çalışırken, önemli açıklar kullanıcı güvenliğini risk etmeye devam ediyor. Söylenene göre bu yeni açıklar fontların işlenmesi için gereken Adobe Type Manager Library içerisinde yer alıyor. Hacker’lar ise sisteminize uzaktan erişim sağlayabiliyor. Özel dokümanlar ile sisteme uzaktan malware veya ransonware yüklenebileceği de ifade ediliyor. Bu açıkların en büyük problemi ise şuan için bir çözümünün yer almaması diyebiliriz. Problemin bir sonraki güvenlik paketi ile çözüleceği söyleniyor ve bu paketin ise 14 Nisan tarihinde geleceği belirtiliyor.

Windows 10’da ciddi bir açık ortaya çıktı

Windows 10 yeni bir toplu güncelleme aldı!Windows 10 yeni bir toplu güncelleme aldı!

Şuan için hedef saldırı olarak bu açıkların kullanıldığı ifade ediliyor. Bu noktada hemen kapatılması beklenirken 14 Nisan beklenmeden erken bir güncellemenin de gelebileceği düşünülüyor. Microsoft’un her ne kadar başarılı olarak gözüken işletim sistemi Windows 10, zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyor. Geçtiğimiz günlerde de gündeme gelen Windows 10 işletim sistemi önemli bir noktayı geride bırakmıştı. Bu noktada işletim sistemi 1 milyardan farklı cihazda aktif olarak kullanılmaya başlanmıştı. Microsoft bu önemli rakamı 2 yıl gecikmeli de olsa geçmeyi başardı.

Microsoft bu önemli durumu kutlamak için ise Windows 10 üzerinde yapacağı yeni tasarımlar değişiklikleri paylaşmıştı. Bu tasarım yenilikleri arasında çok büyük değişiklikler yer almasa da, arayüz tarafında ufak yenilikler ile sistem daha modern bir hale getiriliyor diyebiliriz. Bakalım Microsoft’un bu önemli ve ciddi sorun yaratabilecek olan açığı söz konusu 14 Nisan güncellemesi ile çözülecek mi göreceğiz.


HUAWEI, Windows ve Android arasındaki engelleri ortadan kaldırıyorHUAWEI, Windows ve Android arasındaki engelleri ortadan kaldırıyor
Microsoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladıMicrosoft Windows 10'un bazı yeni özelliklerini gösteren bir video yayınladı

PAYLAŞ