Windows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacak - Haberler - indir.com

Windows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 22:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Windows 10, göründüğü üzere yakın zaman içerisinde daha güvenli bir webcam kullanımı için güncelleme alacak. Öyle gözüküyor ki Microsoft; kameranın kullanımda olduğunu ve hangi uygulamanı kullanıldığını gösteren yeni bir ayarlama üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Bu çalışmalara göre ise Webcam kamerası kullanımda olduğu zaman görev çubuğunda ise bir simge belirip kullanıcı uyarılacak. Ardından ise kullanıcıların çıkan simgenin üzerine imlecini getirmesi halinde ise; webcam kamerasını anlık olarak kullanan bütün uygulamaların bir listesi açılacak. Yani işlev göründüğü üzere Windows 10 sisteminin mikrofon kullanımında kullanıcıya uyarlaması ile benzer bir şekilde çalışacaktır. 

Android 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyorAndroid 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyor

Windows Latest tarafından sunulan bilgilere göre ise; söz konusu bu yeni özellik şu an için Windows 10X işletim sisteminin test versiyonlarında deneme aşamasında tutuluyor. Ama aynı zamanda normal Windows 10 işletim sistemi versiyonlarına da gelmesi planlar arasında yer alıyor. Günlük kullanımlarda ise webcam kullanımı halinde bilgi verilmesi kullanışlı bir işlev olacak gibi gözüküyor. Özellikle de son zamanlarda olduğu üzere gün içerisinde birden fazla görüntülü görüşme gerçekleştiriliyorsa. 

Bu şekilde kameranın açık ve görüntüyü sunuyor olduğunun biliniyor olması için pratiklik açısından fayda sağlayabilir. Bunun dışında ise bu yeni işlevin bilinmeyen veya kötü amaçlı bir uygulamanın kullanıcının bilgisi olmadan kameraya ulaşması halinde uyarı gösterebileceği düşüncesi ile önem teşkil edeceğini de belirtmek gerekir. Her ne kadar bazı webcamler kullanımda olduğu sürece LED ışıkları kullanıcılara bilgi veriyor olsa da hunun kaçırılması olası bir durumdur. Aynı zamanda tabili bu bildiri hangi uygulamanın kamerayı kullandığını da söylemiyor. Dolayısı ile Microsoft'un bu kullanışlı özelliği Windows 10 için yakın zamanda getirmesi de olasın bir durum olarak değerlendiriliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilginin eklenmesi bekleniyor. 


Rufus kullanarak Windows 10 nasıl kurulur?Rufus kullanarak Windows 10 nasıl kurulur?
Windows 10 nasıl indirilir?Windows 10 nasıl indirilir?
Windows 10'nun büyük güncellemesi beklenenden geç yayımlanabilirWindows 10'nun büyük güncellemesi beklenenden geç yayımlanabilir

PAYLAŞ