Windows 10'da tespit edilen kurulum hatası anakartların yanmasına neden oluyor! - Haberler - indir.com

Windows 10'da tespit edilen kurulum hatası anakartların yanmasına neden oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft’un popüler işletim sistemi olan Windows 10’da ilginç bir kurulum hatası keşfedildi. Buna göre Windows 10’un geliştirirken, BIOS tarihi 19 Ocak 3001 tarihi ve sonrasına ayarlanmış bilgisayara kurulmasına izin vermiyor. Gigabyte tarafından üretilen Intel ve AMD anakartları kullanan kullanıcılar, Windows 10’un bu garip engeli sebebiyle bilgisayarlarına Windows 10 sistemini kuramayabilirler. YouTuber olan Carey Holtzman tarafında Windows 10’da ilginç bir hata keşfedildi. Holtzman buna göre BIOS’u 19 Ocak 3001 ve üzeri bir tarihe ayarlanmış olan bilgisayarlara Windows 10 kurulamadığını ortaya çıkarttı. Bu tarihe sahip bilgisayarların Windows 10 kurulumunun yarım kaldığı ve tekrar denemelerinde başarısız olduğunu ifade ediyor.

Windows 10’un bu hatası sistemi kurulamaz hale getiriyor

Daha canlı Windows 10 ikonları geliyorDaha canlı Windows 10 ikonları geliyor

Windows 10’un bu hatası başlangıçta sabit sürücüden ön yükleme yapıldığı esnada çalıştığında sistemin donanım özellikleri üzerinde yaptığınız değişiklikleri ortadan kaldırıyor. Eğer kurulum hatası alırsanız, kurulum yapacağınız sabit diski tamamen temizlemeniz gerekiyor. Sabit diskin tamamen temizlenmediği noktalarda ise kurulum devam ettirilemiyor. Yapılan denemelerde ise Gigabyte H370 HD3 ve Gigabyte x570 Aorus Elite anakartı kullana bilgisayarlarında bu sorun ile karşılaştığı ortaya çıkıyor. Windows 10 kurulum işlemine başlamadan hemen önce BIOS tarihi ile beraber tüm sistem gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığına bakmanız gerekiyor. Kurulum anca sistem gereksinimleri karşılanıyor ise başlayabiliyor.

Windows 10’un desteklemediği bir tarihe sahip anakart var ise kurulum hata verecektir. Deneme başarısız olduğu zaman sorun BIOS’tan ötürü ise anakartı değiştirmek zorunda olabilirsiniz.

Windows 10 1909 BIOS tarihi hatası ve çözümü

  • BIOS tarihinizi Windows 10’un izin verdiği şekil olarak 18 Ocak 3001 ve öncesine ayarlayın.
  • USB kullanarak Windows 10 kurulumunu tekrardan başlatın.
  • Windows 10 kurmak istediğiniz sürücüyü tamamen formatlayarak temizleyin ve o şekilde kurulum başlatın.



Windows 10'un yılın ilk büyük güncellemesini yayınladı!Windows 10'un yılın ilk büyük güncellemesini yayınladı!
Instagram Windows 10'nun yeni özelliği kullanıma sundu!Instagram Windows 10'nun yeni özelliği kullanıma sundu!

PAYLAŞ