Windows 10'da tespit edilen kritik güvenlik hatası için yama yayınlandı - Haberler - indir.com

Windows 10'da tespit edilen kritik güvenlik hatası için yama yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 16:46:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler işletim sistemi olan Windows 10’da hackerların kullanıcı bilgisayarlarını ele geçirip herşeyi ele geçirebildiği çok kritik bir güvenlik açığı tespit edildi. Microsoft cephesinden ise söz konusu güvenlik açığını kapatmak için bir yama yayınlandı. Tüm kullanıcıların kısa sürede bu güncellemeye erişmesi ve yüklemeleri hedefleniyor. Windows 10’da tespit edilen söz konusu bu güvenlik açığı hackerlara Windows 10’un yazı tipi kodunu ele geçirmesine sebep oluyor. Bu durumu gerçekleştirmek için ise özel olarak hazırlanmış bir belgeyi kullanabilir yada bunu bir e-posta gibi mesajlaşma aracı ile gönderebilirler. Ayrıca konu hakkındaki açık ile beraber e-postanızdaki görüntüleme bölümünü bile açsanız hackerların cihazınızı ele geçirmesine sebep olabiliyor.

Siber suçlular bu açıktan içeri sızarak bilgisayarınıza programlar yükleyebiliyor veya kişisel verileri görüntülüyor veya silebiliyor. Bilgisayarınız evinizde yer alan Wi-Fi ağına bağlı ise açıktan daha fazla veri ve cihaz ele geçirme imkanları da oluyor. Güvenlik açığı “kritik” olarak değerlendiriyor ve en yüksek önem seviyesi olarak belirtiliyor.

Windows 10'un yeni Başlat menüsü tasarımıWindows 10'un yeni Başlat menüsü tasarımı

Windows 10 için kritik açık kapatıldı

Güvenlik açığına yönelik bu yama Microsoft’un kullanıcıları yeni güvenlik tehditlerinden korumayı amaçlıyor. Salı günü yayınlanan son yamada 100’ün üezrinde güvenlik problemine düzeltme geldi. İçinde yazı tipi kodu açığının da yer aldığı dört güvenlik açığının hackerlar tarafından istismar edildiği biliniyor. Uzmanlar ise en son Windows 10 güvenlik yama paketinin yüklenmesi gerektiğini belirtiyor. Bu durum için Ayarlar > Güncelleştirme > Güvenlik > Windows Update > Bilgisayarlarınızdaki Güncellemeleri Kontrol Edin adımlarını izlemeniz gerekiyor.

Ayrıca e-posta veya mesajlarınızdan şüpheleniyorsanız, bağlantılardaki dosya veya bağlantıları açmamanız öneriliyor. Söz konusu bu kötü niyetli kimlik hırsızlarına karşı alabileceğiniz bazı önlemler ise şunlar;

  • Tüm dijital cihazlarınıza şifre koyun.
  • Her hesabınıza ve cihazınıza farklı şifreler koymayı ve bunları sık sık değiştirmeyi alışkanlık hâline getirin.
  • E-posta ve metinlerdeki şüpheli bağlantılara tıklamaktan kaçının.
  • Başka birine kişisel bilgilerinizi o kişiyi üç kez kontrol etmeden vermeyin.
  • Tek seferde kullandığınız kredi kartı limitini sınırlayın.

Bakalım bu yayınlanan güvenlik paketi kritik açıkları kapatmaya yetecek mi göreceğiz.


Windows 10 için yeni bir haber çubuğunu yayınlandıWindows 10 için yeni bir haber çubuğunu yayınlandı
Samsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımıSamsung ve Windows cihazları arasında kablosuz dosya paylaşımı

PAYLAŞ