Windows 10'da küçük resim yükleme nasıl hızlandırılır? - Haberler - indir.com

Windows 10'da küçük resim yükleme nasıl hızlandırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-23 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows 10 işletim sistemi ve önceki versiyonlar başta olmak üzere küçük resim gösterimi zaman zaman performans sorunlarının yaşanmasına neden olmaktadır. Özellikle Windows 10 söz konusu olduğunda, küçük resim yükleme aşamalarının hızlandırılabilmesi ve performans artışının sağlanabilmesi mümkündür.

 Windows 10’da küçük resim yükleme nasıl hızlandırılır?

Windows 10 Ayarlar nasıl sıfırlanır?Windows 10 Ayarlar nasıl sıfırlanır?

İşletim sistemindeki veriler görsel içerdiği taktirde Windows 10 klasörlerinde görsel olarak bu görsele gösterilmektedir. Bu işlemler kullanıcılar tarafından klasör görünüm ayarları kullanılarak etkin hale getirilebilir ya da tamamen devre dışı bırakılabilir. Ancak özellikle görseller ile sürekli çalışan kişiler tek tek dosyaları açarak ne olduğunu belirlemek yerine klasörde ön izleme yaparak içerikler hakkında kolayca bilgi sahibi olabilmektedir. Bu nedenle küçük resim gösterimi pek çok kişi için faydalı Bir özelliktir. Küçük resim yükleme işlemlerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapılabilmesini sağlamak adına farklı birkaç yöntem denenebilir.

Özelliği aktif hale getirme 

Hızlı yükleme için yapılabilecek işlemlerden bir tanesi özelliği etkinleştirmektir. Kontrol paneli üzerinden mevcut ayar ile ilgili kontrol gerçekleştirebilirsiniz. Kontrol panelini açtıktan sonra Sistem ve Güvenlik> Sistem'e giderek ve gelişmiş sistem ayarları adımlarını takip etmelisiniz. Gelişmiş sekmesinde yer alan performans ve ayarlar sekmesinde küçük resim göster seçeneğinin işaretli olduğunu kontrol ederek özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Grup ilkesini düzenleme

Başlat menüsü üzerinden erişim sağlanabilecek grup ilkesi düzenleme bölümüyle küçük resim gösterme işlemlerinin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz. Başlat menüsünden grup ilkesi yazarak erişim sağlayabileceğiniz uygulama ekranında Kullanıcı Yapılandırması> Windows Bileşenleri> Dosya Gezgini adımlarını takip etmeli ve sağ tarafta yer alan seçeneklerden küçük resimlerin önbelleğini kapat seçeneğini etkin hale getirmelisiniz. Böylece küçük resimleri önbelleğe alacak olan Windows işletim sistemi, daha hızlı bir şekilde yükleme yapmaya başlar.

Kayıt defteri değerlerini kontrol etme 

Kayıt defteri, işletim sisteminde yapılan tüm ayarlamalar ile ilgili verilerin saklandığı ve ayarların tutulduğu bir bölümdür. Küçük resim gösterme başta olmak üzere bu tür konularda yaşanabilecek tüm problemlerde, kayıt defterinin kontrol edilmesi de gerekir. Kayıt defterini açarak aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

HKLM SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Explorer VolumeCaches

Bu değere ulaştıktan sonra değerin sıfır olarak ayarlanması performansın artmasını sağlar.

Aynı işlemleri;

HKLM SOFTWARE WOW6432Node Microsoft Windows CurrentVersion Explorer VolumeCaches

Küçük resim önbelleği dosyası için de yaparak kayıt defteri kısmındaki ayarlamaları kolayca tamamlayabilirsiniz.



PAYLAŞ